ERC s'erigeix com un partit que «trenca blocs i suma àmplies majories sociològiques»

La formació repassa el curs polític i critica que no s'hagi aprofitat l'esclat de la pandèmia per fer "transformacions profundes"

El portaveu republicà atenent la premsa
El portaveu republicà atenent la premsa | Albert Hernàndez
29 de juliol del 2021
Actualitzat el 30 de juliol a les 7:22h
A les portes d'agost, el mes de les vacances generalitzades de la població, ERC ha fet balanç d'aquest nou curs polític que queda enrere i el seu portaveu, Gabriel Fernàndez, ha destacat que la formació s'ha erigit com un partit que "trenca blocs i suma àmplies majories sociològiques"

Ho ha exemplificat amb l'entesa, juntament amb la Crida per Sabadell, Junts per Sabadell i Podem, per fer un acte oficial de rebuda a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, després de ser indultada pel govern espanyol. També per "forçar" la celebració d'un ple de romanents, i aconseguir que "els diners dels sabadellencs es quedessin a la ciutat", ha apuntat. Així com, la sessió extraordinària pel Gimnàs municipal. "És en el nostre ADN", ha rematat. 

Una feina que ha estat possible, tal com ha dit, "perquè ERC té capacitat" per fer-ho, d'acord amb la força dels set representants sorgits de les eleccions municipals de 2019. Fernàndez ha carregat contra un govern municipal que busca "garantir els 14 vots" per tirar endavant i ha disparat contra Junts "per sostenir" la coalició de l'Ajuntament que ara s'integra "amb una regidora que es diu Marta Morell", ha ironitzat sobre l'afer de l'expulsió de Podem

Aquesta línia crítica l'ha mantingut amb les actuacions o no dutes a terme, perquè no s'ha aprofitat l'esclat de la pandèmia per fer "transformacions profundes" a la ciutat, "una mica de pintura", ha dit amb sarcasme i ha assegurat que molts dels projectes que actualment es presenten són herència de l'anterior mandat com la pacificació del carrer indústria o fins i tot el Passeig de la Plaça Major: "És el nostre, aigua, ombra i verd. Una mica més de llum i algun arbre més".  

La pujada del rebut de l'aigua 
Fernàndez ha comentat un tema que "ha passat de forma silenciosa": la pujada lineal de l'aigua. El republicà ha recordat que duia congelada des de l'anterior mandat i ho ha fet servir com a exemple per les maneres de "prioritzar" d'un i altre equip municipal. "He estat conseller de CASSA i també deien que s'havia d'incrementar" i "els podia justificar que es podia treure d'una altra banda", sense afectar el consumidor. 

Això vol dir, ha seguit l'explicació, perquè hi ha "treball", ja que es "buscaven alternatives". "Era conseller perquè ens havia votat la gent, no per CASSA. I quan plantejava l'augment, amb tota la legitimitat, la meva feina era trobar solucions", ha finalitzat.