Els veïns de l'entorn de l'aeroport de Sabadell acorden una estratègia conjunta amb ajuntaments

Reclamen la implementació de mesures promeses com sonòmetres i la carta de navegació aèria

La concentració a la plaça Sant Roc del passat mes de maig
La concentració a la plaça Sant Roc del passat mes de maig | Albert Hernàndez
A.H.
29 de juliol del 2021
La Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès, integrada per diferents associacions de la comarca, i en representació dels veïns de Sabadell, Barberà, Badia i Sant Quirze, juntament amb els respectius ajuntaments, ha informat d'un acord per a una estratègia conjunta per abordar les molèsties que suposa l’aeroport de la capital vallesana.

Així s’ha consensuat, després que se celebrés, segons ha subratllat l’entitat, per primera vegada, una trobada entre la Coordinadora i els quatre consistoris de l'entorn de la infraestructura aeroportuària per tractar “els problemes de seguretat, salut, sorolls i medi ambient” que genera al veïnat.

El propòsit és fer comunió perquè s’implementin mesures pendents com ara la instal·lació dels sonòmetres que encara falten, “l’estricte” compliment dels protocols de vols, la carta de navegació aèria, “una major informació i transparència” del gestor de l’aeroport, Aena, i la posada en marxa de la comissió de medi ambient, creada el 2011, però que, tal com ha remarcat, "no s’ha reunit mai".

Així mateix, que s'insti la Generalitat perquè garanteixi el compliment d’allò pactat a la comissió de seguiment i que l’executiu “surti de la inacció en la qual s’ha instal·lat i assumeixi la responsabilitat” que li correspon per tractar els problemes d’aquestes comunitats de veïns properes a la instal·lació.

Un marc d'actuacions que arriben després que el passat mes de maig es concentrés un centenar de persones com a protesta pel darrer accident al voltant de l'aeroport, una avioneta es va estavellarcontra unes tanques i va envair part de les vies del tren, a tocar del Parc Central del Vallès. En aquesta mobilització es va detallar d'una trobada amb l'administració sabadellenca i la voluntat era fer "front comú", que ara s'ha ampliat amb tres poblacions més.