GRÀFIC Set morts per Covid en quatre dies al Taulí

L'ingrés a UCI/semicrítics puja i es manté en 28; es redueixen els pacients a planta

Les urgències de l'Hospital Parc Taulí
Les urgències de l'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
28 de juliol del 2021
Després de gairebé una setmana sense defuncions, i en un juliol en el qual només se n'han notificat dues fins al dia 19, des del passat divendres s'han registrat set decessos, cosa que eleva el total en 26 dies del mes fins a les nou, segons dades facilitades pel mateix centre hospitalari. 

És la mateixa xifra que es va produir en tot el mes de maig, quan va començar la notable rebaixa de morts al Taulí, després d'una arrencada d'any amb 163 -entre gener i abril-. En total, aquest 2021 n'hi ha hagut 182. Curiosament, el juliol de 2020 no va haver-hi defuncions i l'estiu passat van acumular-se més de dos mesos sense pèrdues de vida.
 
La darrera setmana de juliol ha arrencat amb una reducció, en part, de la pressió hospitalària, ja que les hospitalitzacions han passat d'estar per sobre del centenar a situar-se per sota en només una setmana. Tot i així, s'ha mantingut l'alta incidència en UCI/semicrítics.

A planta hi ha 59 persones, 20 menys que fa set dies i manté la dinàmica de disminució, després que al juliol es multipliquessin els ingressos a l'hospital. D'altra banda, a l'UCI/semicrítics no ha variat i es mantenen els 28 usuaris des del passat dijous. En aquesta unitat sí s'ha continuat en la vintena de pacients, que va arribar la segona setmana del mes