La planta d'Alstom de Santa Perpètua de Mogoda crearà uns 1.500 llocs de treball amb el nou contracte amb Renfe

Es construiran 152 combois per a la xarxa ferroviària de l'Estat

A.H.
27 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:19h
La línia de fabricació de metros de la planta d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda
La línia de fabricació de metros de la planta d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda | Alstom
Renfe i Alstom han acordat la compra de 152 trens de gran capacitat que es construiran a la fàbrica que l'empresa té a Santa Perpètua de Mogoda. Això suposarà que es generin uns 500 llocs de treball de forma directa i un miler d'indirecta, tal com ha informat la companyia. 

El contracte, signat per un import de 1.447 milions d'euros, també inclou les peces del parc, el magatzem inicial de recanvis i el manteniment durant 15 anys de 56 dels trens. Aquest centenar de combois formen part de la compra de 211 que ha aprovat l'operadora del transport per a la xarxa de Rodalies de tot l'Estat i de Mitja Distància. Seran trens d'uns 100 metres de longitud i minimitzaran el temps d'espera entre la pujada i la baixada de passatgers. 

Actualment, a la planta de Santa Perpètua de Mogoda hi treballen un miler de persones i pot produir de forma integral combois de metro, trens, tramvies i trens regionals tant a l'Estat com a la resta del món. Es tracta del centre de treball més gran que té la firma a la Península Ibèrica, amb 360.000 metres quadrats de superfície.

Els 59 trens restants -24 unitats de 100 metres de longitud, i 35 de 200 metres cadascun, per import de 998 milions d'euros- es fabricaran a València per Stadler. S'està a l'espera de concretar un nou contracte entre Renfe i la Generalitat, segons fonts del sector. Si arribés, la planta d'Alstom rebria l'encàrrec per fabricar 76 unitats més per valor d'uns 700 milions d'euros i mantenir l'ocupació de 1.500 de persones durant dos anys més.