El TSJC rebaixa de 31 a 22 anys la pena de l'autor principal de la violació múltiple de Sabadell

Deixa de ser "cooperador necessari" de les altres dues agressions sexuals a "còmplice"

Un moment del judici
Un moment del judici | TSJC
26 de juliol del 2021
Actualitzat a les 20:59h
La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat de 31 a 22 els anys de presó per a l'autor principal de la violació múltiple de Sabadell, Mohamed A., comesa la matinada del 3 de febrer de 2019 en una nau abandonada del barri de Can Feu.

El TSJC ha canviat la seva qualificació de "cooperador necessari" a "còmplice" de les altres dues violacions, cosa que redueix la pena dels nou anys inicials per a cadascuna d'elles a quatre anys i sis mesos. Una modificació de la sentència del passat mes d'abril, després que la Secció 6a de l'Audiència de Barcelona condemnés a ell i a uns altres dos, Jawad B. i Roduane O., a 13 anys i mig de presó

D'aquesta manera, el tribunal ha estimat parcialment el recurs presentat pel principal responsable: "Revoquem parcialment la sentència pel que fa al pronunciament en què es condemna l'acusat com a cooperador necessari en comissió per omissió de dos delictes d'agressió sexual amb penetració". 

L'apel·lació feta de seva defensa s'ha basat, entre d'altres coses, en "la vulneració de la presumpció d'innocència", perquè s'ha basat en proves "insuficients", però que el dictamen judicial ha remarcat que la declaració de la víctima és "consistent, sense fisures, persistent en el temps i absent de tota nota d'incredibilitat".

 
A més, ha recordat la troballa de material genètic a les mostres vaginal i rectal de la noia. Ha corroborat la credibilitat de la versió de la jove violada, assegurant que les declaracions que va fer davant la Policia, el jutjat i el dia del judici "són de forma substancial les mateixes". 

La sentència per la violació múltiple, a més d'aquests tres encausats, es va jutjar una quarta persona, Mustapha B., que va quedar absolta. Tot i així, hi ha un dels investigats, que es va fugar durant la instrucció, i una altra persona que estaria involucrada, però que no se l'ha pogut identificar. Manté, no obstant, les penes de 13 anys i mig de presó per als dos altres condemnats, en aquest cas per ser còmplices i per ometre el deure a auxiliar la jove, que ho hauria reclamat en diverses ocasions.