robatori

Roben i destrossen maquinària de l'Artèxtil

La Policia Municipal de Sabadell obre una investigació

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 26 de juliol de 2021 a les 12:23 |
La nau del interior de l'Artèxtil | Laia Perea
Un o diversos desconeguts han entrat a robar i han destrossat maquinària que alberga, la que encara queda, a l'Artèxtil. Així ho ha denunciat l'Entesa per Sabadell, concretant que va tenir coneixements dels fets ja fa uns dies, i ho ha confirmat NacióSabadell de fonts municipals. 

Tal com ha detallat la coalició política, entre els exemplars sostrets hi ha una carda d’estam i que "probablement" amb la voluntat de "comercialitzar amb les peces de metall sostretes". Des del consistori s'ha garantit que la Policia Municipal de Sabadell ha engegat una investigació. 


L'Entesa ha qualificat de "greu" el robatori i ha subratllat que era una màquina "important per les seves característiques i que estava en funcionament fins fa pocs anys". A més, ha apuntat que el seu destí era el "futur Museu de la Indústria Tèxtil Llanera", que compta amb un manifest perquè s'instal·li al Vapor Pissit. Ha recordat la importància de "la cura necessària" de "tot" el patrimoni que té el municipi, perquè "són referents històrics i culturals col·lectius, dels qual la ciutat no en va sobrada", ha lamentat. 

Així mateix, ha demanat les actuacions que es duran a terme des de l'Ajuntament i també per prevenir nous atacs d'aquest tipus, a la vegada que ha advertit que "l'abandonament i el deteriorament del patrimoni són sovint una pèrdua irreparable per tota la ciutat". 


Una "negligència"


La crítica per aquest fet també ha arribat des de Cs, el seu portaveu, Adrián Hernández, ho ha considerat com a "negligent no protegir el patrimoni de tots els veïns de Sabadell" i "el saqueig de l'última màquina tèxtil és la gota que ha fet vessar el got".S'ha queixat que "probablement s'hagi venut a pes" per culpa de "l'abandonament" del govern municipal. 


En aquest sentit, ha disparat responsabilitats tant per a l'actual equip com l'anterior, ja que l'edifici es va adquirir en el mandat anterior. Tot i així, ha carregat contra l'alcaldessa, Marta Farrés, perquè "no té sentit portar dos anys de mandat dient que cal potenciar l'eix de coneixement de la Gran Via i a la vegada tenen abandonat el seu edifici més emblemàtic".

 

Participació