cas mercuri

Anticorrupció s'oposa a que Bustos eludeixi l'ingrés a presó

En l'escrit sosté que les argumentacions personals i mèdiques “no tenen fonamentació suficient”

per A.H., Sabadell, Catalunya | 26 de juliol de 2021 a les 11:05 |
Manuel Bustos | Adrià Costa
La Fiscalia Anticorrupció ha expressat el vot contrari perquè se suspengui l’ingrés a presó de l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, per la sentència de la peça 30 del cas Mercuri -la retirada de multes a familiars-, i que el Tribunal Suprem ha ratificat amb tres anys de privació de llibertat i 16 anys d'inhabilitació pels delictes de tràfic d'influències, prevaricació i malversació.

La secció penal 10 de l’Audiència Provincial de Barcelona, l'encarregada d'executar la sentència, ha donat a conèixer el posicionament de les parts sobre aquest fet i ha indicat, segons la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció -acusació popular en diverses peces de la macrocausa- que Bustos ja està condemnat per tràfic d’influències i prevaricació per la peça 5 -relacionada amb la col·locació a dit a l'Ajuntament de Montcada i Reixac-.

 
Així com, compta amb un altre dictamen, a títol lucratiu, per la peça 25 bis -malversació i falsedat documental als consorcis del Vallès Occidental-. A més, tal com ha precisat l'acusació popular, està pendent de judici per la peça 33, que investiga un presumpte delicte d’omissió del deure de perseguir delictes per abocaments de terres. 


Anticorrupció ha al·legat que està investigat per la peça 31 -contractacions a dit al Consorci de Residus del Vallès Occidental- i en la 28 -la concessió del servei de recollida de residus i neteja viària a Smatsa-. Ha subratllat que “les circumstàncies personals i la situació mèdica al·legades per no ingressar a presó no tenen fonamentació suficient”.

Compliment de la inhabilitació a Duran


La Fiscalia Anticorrupció també ha fet públic el seu parer sobre l'altra persona que figura en la causa, l'exintendent de la Policia Municipal de Sabadell Josep Miquel Duran, per qui s'oposa a la suspensió dells 11 anys d'inhabilitació de càrrec públic per un delicte de tràfic d’influències i un altre de prevaricació administrativa mentre no es resolt la petició d'indult que ha sol·licitat


En canvi, i igual que va fer el passat mes d'abril, quan va obrir l'executòria per decidir sobre les penes confirmades pel Suprem en la peça 30, no s'ha oposat a que els 15 mesos de presó es canviïn per un curs d'ètica i moral en l'exercici de la funció pública durant dos anys. 

 

Participació