​La Crida per Sabadell porta a la justícia el contracte d’Smatsa pel «silenci administratiu» del govern municipal

La formació troba "irregularitats" en la tipologia i la quantia de la garantia

Les instal·lacions de la concessionària
Les instal·lacions de la concessionària | Albert Hernàndez
A.H.
26 de juliol del 2021
La Crida per Sabadell presentarà un contenciós administratiu pel “silenci administratiu” del govern municipal amb la finalitat que aquesta acció se’n derivi una altra en forma de demanda pel contracte d’Smatsa. La idea de la formació és que sigui el jutjat “qui dictamini la nul·litat o no del contracte”.
 
Així ho ha explicat el regidor de la Crida, Lluís Perarnau, que ha precisat que en l’escrit s’ha demanat que s’emplaci el consistori a comparèixer en qualitat com a part demandada i així lliurar l’expedient complet de la concessió. “El perjudici és evident: s’estan malbaratant diners públics en un contracte que no s’està complint”, ha assenyalat Perarnau i ha afegit, “la ciutat porta massa patint les conseqüències de la conxorxa del PSC amb Smatsa”.
 
La regidora, Anna Lara, ha justificat aquesta mesura judicial davant la tipologia de contracte, “15+5 anys quan hauria de ser un contracte de serveis de 4+2”, així com “l’evident irregularitat en la quantia de la garantia presentada per Smatsa: 600 euros en comptes de 12,8 milions d’euros”. Ha recordat que la Crida va requerir l’Ajuntament de Sabadell dur el contracte a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat els mesos de gener dels anys 2020 i 2021.
 
Tant en una com altra data, segons ha indicat Lara, no va haver-hi resposta. La regidora ha apuntat, però, que en aquest temps el govern municipal va contractar a l’abril dos informes sobre aquesta qüestió i això “ens obliga a pensar el pitjor. Si el PSC considerés que va adjudicar correctament el contracte no li faria por portar-lo a la Comissió Jurídica Assessora”, ha finalitzat.