Podem Catalunya oficialitza l'expulsió de Morell del partit

L'Ajuntament de Sabadell ja ha rebut la notificació

Marta Morell
Marta Morell | Albert Hernàndez
22 de juliol del 2021
Actualitzat a les 17:53h
L'expulsió de la segona tinent d'alcaldessa de l'Ajuntament de Sabadell, Marta Morell, de Podem Catalunya ja és oficial. Segons han informat fonts del partit a NacióSabadell, i han confirmat des del consistori, la formació lila va enviar aquest dimecres un burofax al consistori, en el qual es notificava la baixa de Morell.

D'aquesta manera, ha deixat de ser la portaveu de Podem Sabadell. En l'escrit, s'ha precisat que l'exlíder lila ja no figura com a membre i, per tant, la segona de la llista hauria d'assumir l'acta i que, si no l'entrega, se li retiri i exerceixi com a regidora no adscrita. Podem Catalunya ha assenyalat que també ha donat a conèixer aquesta comunicació a Morell.  

Des de l'Ajuntament han explicat que el procediment a seguir el determinarà el secretari de la institució, ja que haurà de fer un informe al respecte. Una casuística que ja va apuntar la mateixa Morell hores després que es conegués el seu comiat de Podem Catalunya, així com que ella no pretenia tornar l'acta

Una sortida forçada de la formació que ve motivada per la denúncia interposada a finals de 2018 per un particular a la Comissió de Garanties Democràtiques de la formació catalana i que aquest òrgan va elevar el cas a Madrid. I el passat 14 de juliol, després de passats els 15 dies hàbils sense haver-hi recurs, tal com recull la mateixa notificació, es va signar l'expulsió

Tres anys com a líder de Podem Sabadell
Morell va ser escollida secretària general del partit el mes de juny de 2018, imposant-se, en unes eleccions internes, a qui aleshores era el regidor de Salut, Ramon Vidal. Menys d'un any després d'estar al càrrec, i a les portes dels comicis locals, va anunciar que es presentaria en solitari a les eleccions, després que no s'arribés a un acord amb Unitat pel Canvi -actualment Sabadell en Comú-, cosa que va motivar queixes de militants liles.

I al voltant de l'any de ser escollida com a secretària general, va anunciar un acord de govern amb la que aleshores era candidata a l'alcaldia de Sabadell, Marta Farrés. Morell s'integrava així dins l'organigrama municipal, juntament amb els 10 regidors del PSC.