successos

Vídeo: Sabadell guarda un minut de silenci pel feminicidi

La ciutat decreta tres dies de dol i les banderes onejaran a mig pal

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 22 de juliol de 2021 a les 12:34 |
El minut de silenci a les portes de l'Ajuntament de Sabadell | Albert Hernàndez
A les portes de l'Ajuntament de Sabadell s'ha guardat, aquest dijous al migdia, un minut de silenci pel feminicidi comès a la ciutat, i seguint el protocol establert per la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI quan hi ha aquests casos. Una mostra de dol que ha comptat amb la presència, entre d'altres, de la consellera d'Igualtat i Feminisnes, Tània Verge

Com és habitual al municipi, i especialment en minuts de silenci, a les 12 en punt, amb el repic de les campanes del Racó del Campanar, ha sonat l'alarma antiaèria de Gernika que s'utilitza per aquest tipus d'homenatges, així com d'altres. 

  Verge ha manifestat que "un sol feminicidi és intolerable i ja en portem set" a Catalunya aquest 2021 i ha qualificat la violència masclista com "l'expressió màxima de la barbàrie" i que "patim en tots els àmbits". Per això, ha fet una crida perquè "no estan soles", ja que hi ha una xarxa de "serveis i recursos" de diferents administraciones per donar suport.

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, ha expressat "molta tristesa"pel fet i ha esperat que sobre la violència masclista recaigui "tot el pes, no només judicial, també social". Farrés ha explicat que la víctima "no constava" com a persona atesa o que hagués reclamat ajuda al Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD). 

Tres dies de dol


L’Ajuntament, en un comunicat, ha traslladat el "més sincer condol a la família i els amics de la víctima" i com a mostra de condol, i seguint el protocol establert, a més d'aquest minut de silenci, a les 19 hores se'n guardà un altre, i s'han decretat tres dies de dol i les banderes de l'edifici consistorial onejaran a mig pal.

L'administració local ha recordat que amb aquest feminicidi ja són "26 els assassinats de dones al conjunt d’Espanya", dades davant les quals "cal reaccionar per visibilitzar-les i erradicar-les". 

 

Participació