ciutadania

​La Síndica de Sabadell obre set actuacions d’ofici en el primer semestre

En els primers sis mesos de l'any obre 241 casos

per A.H., Sabadell, Catalunya | 22 de juliol de 2021 a les 07:00 |
La Síndica de Sabadell, Eva Abellan | Albert Hernàndez
La Síndica de Greuges de Sabadell, Eva Abellan, ha obert set actuacions d’ofici en el primer semestre d’aquest 2021 que estan relacionats amb la Policia Municipal, la notificació de multes “de forma fefaent”, l’atenció de persones amb síndrome de down i dignificació menstrual als instituts, entre d’altres.
 

Tal com ha assenyalat, es tracten de "problemàtiques que afecten gran part de la ciutadania”. Són set dels 241 casos que ha impulsat, un 59% més respecte al mateix període de l’any passat i que és la xifra més alta de la institució, així com els 140 casos nous en aquests sis mesos de l’any.
 

La majoria dels casos estan vinculats amb l’ús de l’espai públic, multes de trànsit, procediments administratius i situacions que afecten altres administracions. La zones del centre de la ciutat i Sant Oleguer són les àrees on més expedients oberts, amb 54 -pràcticament una quarta part-, quan el 2020 van ser 16. Els districtes 2 i 4 n’han acumulat 27 i 17, respectivament.  
 
A més, ha precisat que ha fet 47 recomanacions d’informes dels anys 2021, 2020 i 2019, de les quals s’han rebutjat set i acceptat quatre, la resta, pendent de resolució, entre les quals hi ha l’actuació d’ofici sobre vehicles de mobilitat personal (vmp), la taxa de residus i la rehabilitació de l’estació d’autobusos, entre d’altres.
 

Més personal


En l’informe d’Abellan, presentat davant la junta de portaveus del consistori, del passat 16 de juliol, ha reivindicat més personal al seu equip. Actualment, està integrat per una assessora jurídica i una auxiliar administrativa i ho ha justificat per “poder donar atenció suficient als nombrosos casos” que arriben. A més, ha fixat el pressupost de l’organisme de defensa dels drets dels ciutadans en 33.780 euros.
 

 

Participació