​Completada la modernització del polígon de Can Roqueta

S’inverteixen 2,2 milions d’euros, el que es va preveure quan es va projectar al 2018

El nou aspecte de la zona industrial
El nou aspecte de la zona industrial | Ajuntament de Sabadell
A.H.
21 de juliol del 2021
Actualitzat a les 20:22h
La modernització i renovació del polígon industrial de Can Roqueta ja és un fet, després de les obres dutes a terme entre els anys 2020 i 2021. Unes feines que han consistit, i que s’han consensuat amb l’Associació d’Empresa i Propietaris del Polígon d’Activitat Econòmica de Can Roqueta de Sabadell (AEPCRO), en millorar l’accessibilitat, la mobilitat, la sostenibilitat i la seguretat.   

S’ha actuat en dues rotondes que hi havia de forma provisional als vials principals i se n’han col·locat dues més, s’ha ampliat els carrils en aquesta àrea cèntrica del polígon i també les places d’aparcament per a vehicles, inclòs recàrrega per a elèctrics, i els tancats per a bicicletes. A més, s’han pintat passos de vianants.

En la línia de facilitar l’accés de forma sostenible, s’ha creat un tram de carril bici que connecta amb la part residencial, l’escola i el rodal. Això ha anat acompanyat de la instal·lació de nou mobiliari i d’enllumenat de tipus led de baix consum. Hi ha, també, una estació de mesura de CO2.

Al polígon de Can Roqueta hi ha 270 empreses, la majoria Pimes, i està pensat per acollir firmes de dimensió entre mitjana i gran. Són 72 hectàrees de superfície per activitat econòmica. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha destacat “els beneficis de la indústria” i per això ha justificat les obres en aquest àmbit. “Fa un salt qualitatiu i ofereix millors infraestructures tant als treballadors i treballadores com a les empreses que hi són ara o que vulguin venir”, ha rematat.

La inversió prevista el 2018
El cost d’aquesta transformació de Can Roqueta ha estat d’uns 2,2 milions d’euros, la xifra que al 2018 va projectar l’anterior equip municipal, quan va plantejar fer-hi la intervenció per demanar la subvenció a la Diputació de Barcelona. De fet, l’organisme supramunicipal n’ha destinat 1,7 i la resta ho han fet el consistori i l’AEPCRO.