tecnologia

Castellar facilitarà la connexió a Internet amb 16 punts wifi gratuïts

Forma part d'un projecte europeu que promou l'accés lliure

per A.H., Sabadell, Catalunya | 24 de juliol de 2021 a les 14:00 |
Castellar del Vallès comptarà amb 16 punts wifi gratuïts d'alta velocitat per facilitar l'accés a Internet a la ciutadania. Una millora que es posarà en marxa la setmana vinent i que es repartirà de la següent manera: 11 en equipaments i serveis i cinc que es trobaran a la via pública. 

Els que s'instal·laran al carrer ho faran a les places Major, d'El Mirador, Catalunya, Fàbrica Nova i els Jardins del Palau Tolrà, a més del mercat municipal, la Biblioteca Antoni Tort i les oficines del Palau Tolrà, entre d'altres. 


La nova xarxa substituirà l'anterior, Wi-Fi Castellar, de l'any 2007, i funcionarà gràcies a 23 antenes noves -16 interiors i set exteriors- i 13 més de preexistents que s'han reaprofitat. Es tracta de la iniciativa europea WiFi4EU, que promou l'accés lliure a Internet, i pel qual el municipi ha rebut 15.000 euros. 

De fet, Castellar és una de les 3.400 localitats escollides per impulsar aquesta iniciativa i permeti a la ciutadania connectar-se en tot el territori europeu sense haver de donar credencials cada vegada. Per ara, seran aquests 16 punts, encara que el consistori no ha descartat ampliar la xarxa. 

 

Participació