salut

Un estudi determina que un 18% dels nois i un 15% de les noies de Sabadell consumeix refrescos

El consum augmenta entre adolescents que fumen, no fan esport i pertanyen a famílies de rendes baixes

per A.H., Sabadell, Catalunya | 21 de juliol de 2021 a les 13:00 |
Un estudi ha determinat que un 18,4% dels nois i un 15,6% de les noies de Sabadell consumeixen refrescos a diari. Un treball dedicat a l'anàlisi d'aquestes begudes ensucrades, ja que tenen efectes adversos i és un dels principals factors associats a l’obesitat infantil, tal com ha destacat el treball. 

Es tracta d'una tasca de l'estudi BEENIS de la Fundació Institut Universitari per a la recerca en Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDIAPJ Gol) i l'Atenció Primària Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut. El treball ha recopilat dades d'aquests productes entre 4.000 estudiants, d'entre 13 i 18 anys.


A més, ha disseccionat per tipologia de begudes, aquelles que es prenen en un context esportiu, un 4,8% dels nois ha assegurat prendre'n cada dia i un 1,4% les noies. Les energètiques les consumeixen diàriament l'1,7% dels nois i l'1% de les noies. El consum d'aquestes i dels refrescos ha augmentat en adolescents nois que també fumen, són poc actius físicament, tenen un rendiment escolar baix i provenen de famílies de rendes baixes.

Pel contrari, les begudes ensucrades esportives són més freqüents entre joves que fan esport i no fumen. Aquest estudi ha tractat de descriure els determinants sociodemogràfics i d'estil de vida lligats aquests productes, incloent totes les tipologies.


Els responsables d'aquesta feina han recordat que un consum excessiu tenen efectes nocius per a la salut dels més petits a nivell cardiometabòlic, per això han insistit que és necessari implantar polítiques per reduir-ne la seva consumició, com ara, l'apujada d'impostos

 

Participació