Acaben les obres del col·lector de Can Gorgs que evitarà inundacions

Es posa punt i final a un acord entre els ajuntaments de Sabadell, Badia i Barberà de l'any 2018

Les obres, acabades
Les obres, acabades | Ajuntament de Sabadell
A.H.
24 de juliol del 2021
Les obres per a la construcció del col·lector Can Gorgs, al límit entre els municipis de Barberà, Sabadell i Badia, han acabat i suposarà evitar inundacions quan hi ha episodis de pluja intensa en aquesta zona. D'aquesta manera es dona resposta a una reivindicació veïnal de barris d'aquestes tres localitats.

L'execució dels treballs, que van començar la segona part de 2020, han suposat una inversió d'1,3 milions d'euros, un 55% dels quals els ha aportat l'Ajuntament de Barberà i un 45% el de Sabadell, mentre que Badia ha facilitat el material necessari per a la intervenció, que ha consistit en un col·lector amb formigó armat de 2,5 per 2,5 metres per desviar part a través d'un nou tram.

La infraestructura actual, que es va construir per trams entre els anys 1975 i 1985, amb el pas del temps, ha perdut efectivitat per absorbir el volum d'aigua. Per això, el 2018 els tres consistoris van signar una Addenda al Conveni de col·laboració per a la promoció, execució i manteniment d'obres entre els tres municipis referit a l'actuació anomenada: "Millora hidràulica del torrent dels Gorgs a Sabadell, Barberà del Vallès i Badia del Vallès".