Marta Morell responsabilitza Conchi Abellán de la seva expulsió de Podem

La segona tinent d'alcaldessa descarta renunciar a l'acta de regidora

Marta Morell
Marta Morell | Albert Segura
15 de juliol del 2021
Actualitzat a les 17:03h
La líder de Podem Sabadell, i segona tinent d'alcaldessa de l'Ajuntament, Marta Morell, ha apuntat directament cap a la coordinadora autonómica de la formació, Conchi Abellán, com a responsable de la seva expulsió del partit lila, així com a la Comissió de Garanties Democràtiques del partit català "per falta de transparència".

Ha assegurat que la decisió s'ha pres d'acord amb "apriorismes i falsedats" i ha admès que "no tinc cap tipus de relació" amb Abellán, escollida fa justament un any. Precisament, fonts de Podem han puntualitzat que la denúncia és prèvia a l'actual direcció. Morell ha recalcat que "en cap cas" se li ha comunicat l'obertura de l'expedient per fer-la fora i no ha pogut defensar-se. Per això, ha dit que se l'ha situat "en una indefensió absoluta".

Morell ha posat com exemple de la "mala praxis" d'aquest organismes de Podem amb "l'aval d'un fet greu" amb la concurrència a la candidatura de Podem Sabadellper a les municipals de 2019, tot i estar en d'altres llistes, "d'Alejandra Sandoval, número 4 de Sabadell en Comú i Antonio Roa, també 4 a Sant Cugat en Comú. Ells segueixen i a mi se m'expulsa".

Ha avançat que "si no es recondueix, la primera que no hi vol ser soc jo". Aquest fet, tal com ha explicat, trasllada la pilota a la teulada del consistori, ja que, segons ella, li correspon decidir què fer, un cop arribi la notificació d'expulsió. I, en el cas que Podem li retiri l'acta, com podria exercir les seves competències en aquest nou escenari -entre d'altres coses, comporta deixar de tenir quota d'assessors i assistència a junta de portaveus-.  

"Desestabilitzar el govern municipal"
Morell ha assenyalat que la decisió suposa "un greu perjudici" per a Sabadell, "un atac directe" al govern municipal, que està fent gran esforços per tirar endavant" i pot "desestabilitzar-lo". A la vegada que ha avisat que "crea un precedent perillós que pot afectar d'altres càrrecs electes i militants".