Podem Catalunya expulsa Marta Morell

Una decisió de Podem per la denúncia d'un particular a la Comissió de Garanties Democràtiques del partit a Catalunya

Marta Morell
Marta Morell | Albert Segura
14 de juliol del 2021
Actualitzat a les 18:23h
Podem ha expulsat del partit Marta Morell, la líder de la formació a Sabadell i actual segona tinent d'alcaldessa de l'Ajuntament de Sabadell, segons ha avançat iSabadell i ho ha confirmat NacióSabadell de fonts de la força lila. 

Un comiat que ve motivat, tal com han informat les mateixes fonts, de la denúncia d'un particular a la Comissió de Garanties Democràtiques de Podem Catalunya, un organisme que, segons han precisat, és aliè a gent de la direcció i del consell ciutadà, i que després d'estudiar el cas "va trobar indicis" i va elevar-ho a Madrid.

Un cop la carpeta de Morell va arribar a Podem es va decidir incoar l'expedient d'expulsió i que ara s'ha de produir, perquè l'encara líder del partit no ha presentat al·legacions, dins els 15 dies que disposava, han precisat. Tot i que des de la formació no ho han confirmat, però sí es contempla que es demani la renúncia de l'acta

D'aquesta manera, s'obren dues possibles vies: que ho faci i, per tant, la següent de la llista electoral la rellevi o que es mantingui i sigui regidora no adscrita, tal com ha passat en el mateix ple de Sabadell durant l'anterior mandat, amb els exsocialistes Lluís Monge i Carles Bosch, o a Ripollet i Montcada i Reixac, amb aquesta situació però en el si del govern municipal. 

Coneixement del cas per la premsa
Morell ha assegurat aquest mitjà que no té constància oficial de la seva expulsió i, "de fet, l'he tingut a través de la premsa, cosa que em sembla sorprenent i indignant" i ha afegit, que aquest procediment s'ha de dur a terme, "donant les màximes garanties" a la persona implicada i "havent escoltat totes les parts implicades", ha finalitzat. 

Una mica més de tres anys al càrrec
Morell va ser escollida secretària general del partit fa una mica més de tres anys, amb un notable marge sobre Ramon Vidal, que aleshores era regidor de Salut i després va impulsar la creació d'una força per a les eleccions municipals de 2019, i una diferència, encara major, sobre Jorge Nuez. Menys d'un any després, a les portes dels comicis locals, va anunciar quees presentaria en solitari, després que no s'arribés a un acord amb Unitat pel Canvi -actualment Sabadell en Comú-, cosa que va motivar queixes de militants liles

El juny de 2019, després d'anunciar "el pacte de la concòrdia" que assegurava la investidura de la que era candidata a l'alcaldia del PSC, Marta Farrés, i l'entrada de Morell a l'organigrama municipal, la decisió va haver de passar per una assemblea ciutadana. Una cita, però, no exempta de polèmica, ja que, diverses veus van criticar que s'anunciés la convocatòria amb poc marge de temps.

Precisament, aquestes crítiques eren de 36 militants que quan se'ls va informar, també se'ls va comunicar de la seva suspensió temporal, amb l'obertura d'un expedient perquè havien concorregut en altres llistes electorals que no tenien a Morell al capdavant -Sabadell en Comú i Ara Sabadell-. Sigui com sigui, el resultat va ser de 53 persones a favor de l'acord amb els socialistes, dos en contra i sis abstencions.