Aquest és el cartell de la Festa Major 2021 de Sabadell

L'autora és l'alumna de l’Escola Illa Júlia Gonzàlez Piñol

El cartell de la Festa Major d'enguany
El cartell de la Festa Major d'enguany | Ajuntament de Sabadell
13 de juliol del 2021
Actualitzat a les 20:21h
"La unió fa la festa". Aquest ha estat el títol del cartell guanyador de la Festa Major 2021 de Sabadell, que, en principi, està prevista es dugui a terme, entre el 3 i 6 de setembre. El disseny és obra de l’alumna de l’Escola Illa, Júlia Gonzàlez Piñol. Barreja colors, textures i elements festius, així com detalls de les "criatures" de la cultura popular de la ciutat.  

Ella s’ha endut els 600 euros per a la proposta guanyadora, que ha organitzat la cooperativa Transports Urbans de Sabadell (TUS) com a col·laboradora de l'esdeveniment de ciutat. A més, s’han repartit dos accèssits, de 150 euros cadascun: a Gerard García Calduch per "Un any nou, una nova festa" i Ainhoa Sol Gámez per "Festa dins i fora de Casa".
 

El cartell de la Festa Major d'enguany Foto: Ajuntament de Sabadell


Enguany, s’han presentat 44 obres, nou més que per al certamen del 2020. Una participació condicionada, ja que havien de ser alumnes matriculats al curs 2020-2021 d’ensenyaments reglats a les escoles d’art i/o disseny de la ciutat, així com exestudiants graduats el curs 2019-2020.

L'alcaldessa, Marta Farrés, ha destacat l'aparador i "l'oportunitat" que brinda el disseny d'aquest element identificatiu de la Festa Major per al talent sabadallenc. De fet, els tres són els autors que van ser els finalistes en l'edició passada.  

Anul·lació d'actes
El membre de diverses comissions organitzadores de la Festa Major, Adrià Garcia, ha avançat que, per ara, s'han anul·lat les cercaviles i seguici de Gegants i Diables, una cancel·lació que ha lamentat, perquè "eren actes completament segurs" i ha instat que "no es prenguin decisions precipitades, sense tenir en compte les entitats que hi hem treballat" i ha recalcat que "la cultura és i serà sempre segura".
 

L'autora del cartell guanyador Foto: Albert Hernàndez


Farrés ha assegurat que "ni descarto ni confirmo. No puc avançar més" en relació amb la celebració, després que l'any passat caigués del calendari per l'augment de casos Covid, i que tot depèn de l'evolució de la pandèmia. "Si es descontrolés molt, caldria prendre mesures dràstiques, però encara no estem en aquest punt", ha determinat i ha instat que s'esperi unes setmanes, ja que "hi ha oxigen" fins al setembre.