Torna el festival de curtmetratges fantàstics i «freaks» de Cerdanyola

Recupera part del cartell de 2020, edició suspesa per la Covid-19

Imatge d'arxiu d'una de les edicions del Fantosfreak
Imatge d'arxiu d'una de les edicions del Fantosfreak | Organització
A.H.
12 de juliol del 2021
Aquest dilluns arrenca la 22a edició del Festival Fantosfreak, el Festival de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola. L’organització ha recuperat part del cartell de la passada edició, que no es va poder celebrar per la pandèmia, i ha garantit que es pot dur a terme l’actual, perquè, per ara, compleix amb les limitacions establertes, tot i l’auge dels contagis.

Com sempre, la sala de projeccions serà el Parc del Turonet del municipi, però amb modificacions perquè es garanteixi la distància i l’aforament, ja que es perimetrarà per controlar l’accés. El director del certamen, Rafa Dengrá, ha destacat que “és un festival que no té sentit fer-ho en línia que s’ha de viure in situ perquè allà es crea un ambient especial i els curtmetratges agafen una altra dimensió que a casa no agafarien ja que és un festival per compartir”.

Enguany, hi haurà la projecció de 40 curtmetratges, una vintena d’estrangers (Estats Units, Dinamarca i Austràlia, entre d’altres països) i 14 de l’Estat i una coproducció espanyola i veneçolana. D’aquesta quarantena, 25 de l’edició passada que no es va poder celebrar. Per últim, hi ha 15 curts d’animació que es presenten a Cerdanyola, una xifra elevada que s’atribueix com una conseqüència del confinament.

El Fantosfreak arrenca aquest dilluns i s’allargarà fins divendres. Torna, en principi, després que es cancel·lés el 2020. Fins i tot, des de l'organització es va decidir canviar les dates i desplaçar-ho entre finals d'agost i principis de setembre. És a dir, en comptes de celebrar-se com habitualment, a principis d'estiu, es va decidir traslladar a finals per la "incertesa" que hi havia ara fa un any.