Gràfics: es multipliquen per tres les hospitalitzacions al Taulí en una setmana

Es disparen fins a la quarantena els pacients i a la unitat de crítics ja n'hi ha 16

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
10 de juliol del 2021
L'explosió de casos de la Covid-19 a Sabadell ja ha començat a notar-se a l'Hospital Parc Taulí. Segons les dades facilitades pel mateix centre hospitalari, fins aquest dijous hi havia 48 hospitalitzacions, tres vegades més que fa una setmana, quan eren poc més d'una quinzena.

A planta hi ha 32 pacients, pràcticament el triple que fa nou dies, i a UCI/semicrítics s'ha quadruplicat: de quatre a 16. Especialment destacada en l'arrencada d'aquesta setmana, que va començar amb 10 i ha arribat al tram final amb 16.
 
 
En aquests vuit primers dies de juliol s'ha notificat una única defunció, que va arribar entre els dies 1 i 5, després que al juny només es va registrar un decés, que va ser el dia 22. En total aquest any s'han registrat 173 morts per coronavirus.

"Setmana dura"
La directora del Servei de Malalties Infecciones del Taulí, Marta Navarro, ha admès que ha estat "una setmana dura" amb el creixement exponencial d'hospitalitzacions i ha explicat, en un vídeo difós per l'hospital a les xarxes socials, ara mateix "estem rebent l'impacte dels casos que surten". Ha precisat que tot i que la positivitat s'ha situat al voltant dels 26 anys, "els que ingressen es troben sobre la trentena, 45 i 50 anys, i fins i tot alguns de 60 i 80".

Mentre que a les UCI "hi baixen", ha puntualitzat, "perfils d'entre 40 i 60 anys". Per tant, ha continuat, "la majoria porten una dosi de la vacuna i no han arribat a temps a la segona". Navarro no ha fet un bon pronòstic, "no hem arribat al sostre" de la cinquena onada. Tanmateix, ha garantit l'assistència per "la facilitat de readaptació" del Taulí, amb la novena planta preparada i ja hi ha llits a la primera.