indults

Les forces independentistes de Sabadell demanen una rebuda institucional a Carme Forcadell

Si s'acceptés la proposta volen que sigui abans del 25 de juliol

per A.H., Sabadell, Catalunya | 9 de juliol de 2021 a les 12:37 |
La benvinguda de Carme Forcadell després de ser indultada | Juanma Peláez
ERC, la Crida per Sabadell i Junts per Sabadell han demanat a l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, que es faci una rebuda institucional a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, després que el passat dia 23 de juny abandonés la presó de Wad-Ras per l'indult del govern espanyol

Una demanda que han fet amb l'entrada d'una petició a Farrés perquè es debati en una Junta de Portaveus extraordinària, que han reclamat se celebri aquest dilluns, després de la Junta de Govern Local. Ho han justificat perquè Forcadell és resident al municipi i va ser regidora del ple entre els anys 2003-2007.


Així mateix, han recordat que va ser "empresonada per permetre un debat al Parlament de Catalunya sobre l’autodeterminació" i "més de 500 diputats de 25 països van signar un manifest que exigia la llibertat immediata", com també ho va fer, el passat 3 de juny, el Comitè de Drets Humans del Consell d’Europa.

La iniciativa conjunta de les tres forces, que en cas d'acceptar-se han instat que se celebri abans del 25 de juliol, va tenir una prèvia, ja que el líder dels republicans, Gabriel Fernàndez, pocs dies després de la sortida del centre penitenciari de Forcadell, va presentar una instància perquè es fes una rebuda institucional a la sala de plens.  


Una benvinguda amb mig miler


Sabadell, a través de la iniciativa Free Forcadell, li va fer la benvinguda, a la plaça Sant Roc. Va ser el passat 29 de juny i es van concentrar mig miler de persones, entre les quals hi havia l'actual presidenta de la cambra catalana, Laura Borràs; el diputat d'ERC, i exalcalde, Juli Fernàndez, i l'exconsellera Meritxell Serret. 

  

 

 

Participació