L’aigua guanya protagonisme en el «Passeig definitiu» de la Plaça Major

S'invertiran una mica més d'un milió d'euros i s'espera estigui enllestit abans d'acabar 2022

Recreació del futur Passeig
Recreació del futur Passeig | Ajuntament de Sabadell
08 de juliol del 2021
Actualitzat a les 20:03h

L’aigua guanya protagonismeen el "Passeig definitiu" de la Plaça Major, tal com ha dit l'alcaldessa, Marta Farrés, que aquest dijous ha presentat el projecte al veïnat. De fet, és una de les novetats respecte a l'anterior projecte que es va presentat el passat mes d'octubre.

Un total de 72 brolladors, en disposició lineal, els quals compten amb efectes que s’activaran amb un polsador que "permetrà jugar als nens", ha dit. Aquesta setantena, cal sumar-hi uns altres 24 que se situaran al costat d'un element decoratiu amb una cortina d'aigua, que s'ubicarà a la part superior del Passeig. 

A l'aigua dels brolladors, "semblants els que hi ha a la plaça de Sant Roc", ha puntualitzat Farrés, se li afegirà la llum a terra i so. Això, a banda de "recuperar un Passeig més lúdic", servirà per commemorar dies internacionals, entre d'altres fites. El nou espai tindrà 38 arbres més, sumant-se als 23 actuals, i un total de 26 bancs. Hi haurà dues parts diferenciades, aquesta part superior amb el protagonisme de l'aigua i a la sud, "el verd", per la col·locació d'arbrat. Es guanyaran gairebé 600 metres quadrats d'àrea verda. 
 
Tot plegat, comptarà una inversió d'1,17 milions d'euros, amb unes obres que començaran després de l'època nadalenca -el primer trimestre de 2022-, per tal que no afecti el comerç i les activitats que s'haurien de muntar. Els treballs s'allargaran vuit mesos i l'alcaldessa ha garantit que "no es tallarà en cap moment", encara que ha advertit que com tota intervenció "generarà molèsties", però les feines estaran concentrades bàsicament a la zona central. 

L'aparcament, a punt de ser rescatat
La reforma del Passeig que, tal com ha insistit Farrés, és el "definitiu", culminará amb l'aparcament, "queda pendent", ha admès i, ha continuat, "en pocs dies hi haurà acord per al rescat de Saba". Ha apuntat cap a principis de setembre per poder anunciar alguna cosa, encara que ha esmentat que "el projecte ja està a punt".

Farrés ha remarcat que aquesta connexió entre els pàrquings del Passeig i Doctor Robertno afectaran la renovació a la superfície, si les obres comencen un cop s'hagi transformat la zona. 

Els projectes pel Passeig
L'alcaldessa ha reconegut que segurament "no agradarà tothom", però s'ha buscat recuperar un "espai emblemàtic", encara que ha precisat que "l'antic brollador, no, perquè no funciona i no queda ben integrat amb l'entorn". I és que "hi ha moltes expectatives" o, tot el contrari, "la gent ja diu: "Feu el que vulgueu!"", perquè, tal com ha assenyalat, s'han presentat molts projectes i "tenim certa pressió".