Cerdanyola adquireix sis tricicles elèctrics per al repartiment de mercaderies

L’AMB finança el 90%, fins a un màxim de 100.000 euros, de la iniciativa sostenible

Tricicle de càrrega de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
Tricicle de càrrega de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. | Arxiu
A.H.
10 de juliol del 2021
L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès adquirirà sis tricicles elèctrics per fer el repartiment de mercaderies. Es tracta del servei de ciclologística, que impulsa l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). La voluntat del consistori és que “tots els productes comercialitzables” es facin a través d’aquests nous vehicles.

A més dels tricicles, es construirà una base logística, tot i que encara no s’ha especificat la seva ubicació, i un aparcament amb punt de càrrega, un taller de posada a punt i un magatzem de material addicional.

L’AMB, que va impulsar aquesta iniciativa la passada tardor, va establir un pressupost de 600.000 euros perquè s’implantés aquest sistema de repartiment d’últim quilòmetre més eficient i sostenible. Així, l’ens subvencionarà el 90% del pressupost d’execució, i fins a un màxim de 100.000 euros.

Segons estudis europeus, el 25% de tots els lliuraments de mercaderies a la ciutats i el 50% de les lleugeres es podrien fer en bicicletes i tricicles de càrrega, cosa que justifica aquesta implementació. De fet, aquests mateixos treballs, sostenen que el transport urbà representa el 20% del trànsit de les grans urbes, el 30% de l’ocupació dels carrers i fins al 40% de les emissions