coronavirus

Ripollet, parada de les unitats mòbils contra la Covid

Se situarà aquest dijous al Parc del Primer de Maig des de les 10 i fins a les 20 hores

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 7 de juliol de 2021 a les 14:22 |
Un dels camions de Salut que actuen com a unitat mòbil de vacunació. | ACN
Els vehicles adaptats com a punts de vacunació itinerants que ha posat en marxa el Departament de Salut, en el marc d'una campanya per immunitzar la població, s'aturaran al Vallès Occidental. Ho faran a Ripollet aquest dijous, al Parc Primer de Maig i s'hi estaran des de les 10 a les 20 hores

És una de les localitats contemplades dins el recorregut que està previst dur a terme a la regió sanitària Metropolitana Nord -integrada per a més del Vallès Occidental, l'Oriental, el Maresme i el Barcelonès Nord-, a més de diversos barris de Barcelona i les Terres de l'Ebre. Salut està acabant de perfilar l'itinerari pel territori en els propers dies.    


Quina vacuna administren? La de Janssen, que és d'una sola dosi i suficient contra les noves variants. Així assolirà més gent la pauta completa.

Qui està cridat per vacunar-s'hi? Per ara, les persones majors de 40 anys que encara no hagin rebut cap dosi. Són les franges que més preocupen en aquests moments perquè són les que tenen més possibilitats d'acabar a l'UCI i encara hi ha molta gent d'aquesta edat sense vacunar. Es vol arribar a aquells que estiguin en situació de vulnerabilitat i que tinguin dificultats per accedir als punts de vaccinació habituals.


He de demanar hora? No, s'hi atén sense cita prèvia. Cada unitat mòbil compta amb un equip de 2 infermeres, 1 tècnic i dos administratius. A l'exterior s'hi instal·len dues carpes: una carpa per fer el registre de les persones que es vacunaran, i l'altra com a zona d'espera després de rebre el fàrmac.

Quanta gent s'hi vacuna al dia? Entre 1.000 i 1.400 persones a cada unitat mòbil.

Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació