Unanimitat «per millorar les condicions» de l'aparcament de terra de l'Eix Macià

El govern municipal assegura que hi ha previsió d'instal·lar pilones, regularà les entrades i sortides i l'alçada dels vehicles

Els terrenys on es volen ubicar l'Escola de Música i els jutjats
Els terrenys on es volen ubicar l'Escola de Música i els jutjats | Albert Hernàndez
06 de juliol del 2021
Actualitzat a les 23:37h
El ple ordinari del mes de juliol, celebrat aquest dimarts, ha donat llum verda per unanimitat per "millorar les condicions" de l'aparcament de terra de l'Eix Macià -uns 16.000 metres quadrats-. Una resolució que ha aconseguit el membre de l'Associació d'Activitats de Veïns de la Concòrdia, i veí de la zona, Francesc Portalés, en la moció reservada per a les entitats. 

Portalés ha afirmat que es tracta d'una problemàtica que "afecta la salut i el medi ambient", perquè des de fa anys han de suportar "la pols" que aixequen els vehicles, a més, "de les virolles que fan quan queden" en aquest solar, ubicat entre les avingudes Augusta, Lluís Companys i dels Paraires i l'Eix Macià. 

Per això, ha proposat com a solució "una única entrada per la Via Augusta", així com asfaltar la parcel·la i "reduir l'espai a la meitat" de les places. I és que, segons Portalés, amb aquestes mesures s'arreglaria els temes de "salut i medi ambient que deia" i, a més, ha afegit, es "donaria compliment" a la recomació del Síndic de Greuges de l'any 2016. 

La segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, ha explicat que el govern municipal té els projectes del Conservatori de Música, els nous jutjats i àrea verda, entre d'altres, però que "l'esclat de la pandèmia" ho ha frustrat i per això, ha determinat "intervencions provisionals" com ara, la instal·lació de pilones "per evitar l'accés incontrolat", així com, "un punt d'entrada i un altre de sortida i amb alçada limitada", cosa que evitaria l'accés de vehicles pesants

"No es facin nyaps"
Uns treballs que, tal com ha dit, estan contemplats en el pressupost municipal. El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha reclamat que es faci alguna cosa, però que no siguin "nyaps" sinó "un espai amable i ordenat", ja que no hi ha previst fer res "com a mínim, en cinc anys". El regidor de Junts per Sabadell, Quim Carné, ha admès que "no es pot girar l'esquena" al veïnat i ha recordat un episodi viscut a l'aparcament, "quan un vehicle es va precipitar i va quedar encastat contra un cartell publicitari. Sortosament, no va provocar ferits".