Acord del ple de Sabadell per una pujada de la tarifa de l'aigua de l'1,8%

L'increment permetrà que les inversions de la companyia es multipliquin per dos: d'1,5 a tres milions d'euros

La Depuradora de Riu-sec, a Sabadell
La Depuradora de Riu-sec, a Sabadell | Albert Hernàndez
06 de juliol del 2021
Actualitzat a les 22:09h
El ple ordinari del mes de juliol, celebrat aquest dimarts, ha aprovat la pujada d'un 1,8% de les quotes del servei i tarifes per blocs de l'aigua, tal com ha detallat la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina. Un increment al qual han donat el vistiplau PSC, Podem i Junts per Sabadell (JxS); han votat en contra ERC i la Crida per Sabadell i s'ha abstingut Cs.

Molina ha justificat aquesta modificació, d'acord amb l'informe presentat per CASSA, el juliol de 2020, i que ha qualificat "d'imprescindible i ho vull ressaltar: imprescindible". I és que aquesta escalada suposarà que el volum d'inversió de la companyia es dupliqui i passi d'1,5 milions a tres. L'augment es traduirà en 0,73 euros cada trimestre a la factura d'una llar estàndard -65 % dels abonats de la ciutat-.

Aquesta nova ordenança presentada pel govern municipal per dur a terme el canvi al rebut ha fet coincidir en la queixa generalitzada de l'oposició, tot i que amb matisos. El regidor de JxS, Francesc Baró, ha lamentat que "suma una mica més" a la pressió fiscal sobre les rendes familiars, encara que ha reconegut la necessitat d'aplicar-se. També el regidor de Cs, José Luis Fernández, ho ha criticat, però en la línia que "no s'incentivi l'estalvi d'aigua" o "es penalitzi l'excés de consum". 

Així mateix, Fernández, ha qüestionat si es farà la inversió "abans o després" sobre una xarxa que ha dit "està caducada". El regidor de la Crida per Sabadell, Lluís Perarnau, ha carregat contra l'empresa perquè havia presentat dues propostes de pujades "del 2,8% i per sobre del 3%" i ha recordat que, a més que els preus estaven congelats des de l'any 2015, aquesta previsió de tres milions d'euros "no compleix amb el Pla Director de l'Aigua que hauria de ser de quatre milions d'euros". 

"No podem fer miracles"
El regidor d'ERC, Raül Garcia Barroso, ha recriminat que la regidora hagi fet "el mateix discurs que faria qualsevol directiu de CASSA", ja que argumentaria aquesta inflació i "abans dels interessos econòmics d'una empresa, van els de la gent". Molina ha replicat garantint que treballaria i ha admès que no s'arriba allò que determina el Pla Director, "però no podem fer miracles", ha finalitzat.