1 de 10
habitatge

Sabadell vol mantenir-se com a «àrea d'habitatge de mercat tens»

Es porta aprovació al ple de juliol i es demanarà a la Generalitat que s'allargui durant cinc anys

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 6 de juliol de 2021 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple ordinari del mes de juliol, que se celebra aquest dimarts, debatrà que Sabadell es mantingui com a “àrea d’habitatge de mercat tens”. D’aquesta manera, podrà haver-hi una contenció dels lloguers i moderar els preus en els contractes, tal com ho contempla la normativa catalana 11/2020.

El regidor d’Acció Social, Eloi Cortès, ha explicat que la capital vallesana va ser inclosa dins aquesta consideració i al setembre acaba el període i s’ha renovar, complint amb una sèrie de paràmetres que el municipi fa, ha assegurat, com ara, la càrrega del cost del lloguer de l’habitatge en el pressupost familiar i creixement de les rendes en relació amb l’índex de preus al consum (IPC), entre d’altres consideracions.  


Cortés ha subratllat que la voluntat és “impedir pujades abusives” i per això, el consistori ha engegat els tràmits per continuar sota “àrea tensa” i que sigui durant cinc anys. Tanmateix, el regidor ha indicat que també s’actuarà des de l’àmbit municipal amb la compra de sòl per a Habitatges de Protecció Oficial (HPO) i el tanteig i retracte. Tot plegat, perquè “es pugui contenir” el lloguer.

Si prospera la proposta, Sabadell se sumarà a d'altres localitats del Vallès Occidental que també han reclamat ser declarades zones "tenses". Cerdanyola del Vallès ho va aprovar al ple de juny i Palau-solità i Plegamans al maig.     


Participació