​Adjudicat el contracte per engegar la fase 1 del Parc del Nord

L’Ajuntament de Sabadell ho aprova i s’espera que a finals de 2022 acabin les obres

Imatge del plantejament pel nou Parc del Nord de Sabadell
Imatge del plantejament pel nou Parc del Nord de Sabadell | Ajuntament de Sabadell
06 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:44h
La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Sabadell, celebrada aquest dilluns, ha aprovat l'adjudicació del contracte per engegar la 1 fase de la urbanització del Parc del Nord. Un projecte que s’ha fet d’acord amb la comissió creada per a la intervenció en aquesta zona de la ciutat i que suposa fer realitat una llarga reivindicació dels veïns i que dona continuïtat a una de les últimes propostes iniciades en l’anterior mandat.

“És un dels importants”, ha dit l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, perquè, tal com ha recordat, forma part de la xarxa “d’espais verds” que vol impulsar el govern municipal a la localitat i “anar guanyant zones verdes i aquesta part ens quedava” per urbanitzar. El Parc del Nord tindrà 76.000 metres quadrats d'àrea verda i amb 570 arbres nous.

Unes novetats que se sumaran als jocs infantils, un espai reservat per a gossos de 1.000 metres quadrats i enllumenat, entre d’altres. Aquesta primera faserecuperarà l’antic corredor ecològic del Torrent del Capellà i ha de millorar la connexió amb aquest barri, la Plana del Pintor, Ca n’Oriac i Can Puiggener.

Farrés ha situat l’inici dels treballs cap a la tardor, “abans de l’època nadalenca” i s’allargaran durant un any. Aquesta etapa compta amb un pressupost de 2,2 milions d'euros, cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), i forma part de les Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI)