Castellar instal·la càmeres en punts estratègics per identificar possibles incendis

Es troben en cinc punts i donen una visió generalitzada del municipi

Una dels dispositius que hi ha repartits per la localitat
Una dels dispositius que hi ha repartits per la localitat | Ajuntament de Castellar
A.H.
05 de juliol del 2021
L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha instal·lat cinc càmeres en diferents punts estratègics com a mesura preventiva per identificar possibles incendis i detectar columnes de fum, així com per fer el seguiment d’un foc actiu i avaluar l’evolució. Una iniciativa que arriba després que s’hagi advertit del risc per aquest estiu.
 
Els aparells s’han situat al Parc de Bombers, el Balcó de Sant Llorenç, l’ermita de Puig de la Creu, el Mirador i Castellar Vell. Uns emplaçaments que donen una perspectiva del terme municipal. Es farà servir des del cos de Bombers, també per als professionals del parc de Bellaterra, així com pels serveis locals de Protecció Civil.
 
La posada en marxa de càmeres surt dels pressupostos participatius del consistori, ja que era una idea que va resultar guanyadora en l’última edició feta pels Bombers Voluntaris. Tot i que s’hi afegiran algunes novetats com ara, en cas de necessitat, es pugui monitoritzar la distància per aconseguir una millor imatge i definició d’alguns indrets.
 
A més, duen incorporada una estació meteorològica i així, permetrà reportar dades a temps real de temperatura, la velocitat del vent, la humitat, la pressió atmosfèrica i partícules contaminants, entre d’altres. Una informació que ha de servir per prendre mesures, ja sigui per risc d’incendis com ventades, gelades i episodis de pluges.