coronavirus

El risc de rebrot es dispara: es multiplica per set en quatre dies

La bona tendència, a la baixa del mes de juny, es trenca en el tram final

per A.H., Sabadell, Catalunya | 3 de juliol de 2021 a les 11:20 |
Gent passejant i a la terrassa d'un bar de Sabadell | Albert Hernàndez
La incidència del coronavirus a Sabadell va debilitar-se amb l'arribada del juny, situant-se per sota dels 100 punts i, per tant, el risc de rebrot passava a ser moderat. En els últims dies, però, la situació s'ha capgirat i el paràmetre s'ha disparat multiplicant-se per set en només quatre dies, amb 555 punts fins aquest dimarts, segons dades del Departament de Salut. 

L'origen es troba en el dia Sant Joan, el passat dia 24, quan va començar la pujada i a partir del passat cap de setmana que va ser quan es va disparar, situant-se en 138 punts, i al llarg d'aquesta setmana s'ha descontrolat: entre dilluns i dimarts s'ha multiplicat per dos, de 281 als 555.


Es tracta de l'escalada més pronunciada en aquest any i mig de pandèmia, sense comptar les primeres setmanes de l'esclat de la Covid-19. I la més destacada entre les onades del coronavirus: a l'octubre va repuntar, però va fer-ho al llarg del mes, i al gener, que va ser el progrés més alt -es va assolir el pic més alt amb més de 1.100 punts-, va concentrar-se en una setmana i es va multiplicar per quatre. 

Aquests registres de l'afectació de la Covid-19 a Sabadell no es veia des de mitjans d'abril i quan la tendència era clarament a la baixa, amb restriccions en la restauració, la mobilitat i les reunions socials i una campanya de vacunació que anava avançat mica en mica entre la població. 


L'Rt puja més d'un punt


Si la velocitat de propagació del virus (Rt) al llarg del sisè mes de l'any s'ha mogut al voltant d'1, per sota o per sobre, però en aquests últims dies també s'ha desbocat elevant-se fins al 2,8 i amb una positivitat multiplicada per quatre, fins a l'11,38%.  

Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​ 

Participació