Gràfics: el Taulí registra una única mort per Covid al juny

La pressió hospitalària cau de forma contundent, tot i pujar els ingressos a crítics els últims dies

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
02 de juliol del 2021
El segon trimestre de l'any ha donat una volta de mitjó a la incidència de la pandèmia a l'Hospital Parc Taulí. Si l'encetava amb gairebé 150 hospitalitzacions, el va tancar amb 16, és a dir, pràcticament una rebaixa del 90%. Una reducció acompanyada d'una única defunció al juny, una situació que no es veia des de feia un any. 

Aquest decés que es va registrar el passat 22 de juny, segons dades facilitades pel mateix centre hospitalari. Així, el Taulí ha estat una vintena de dies sense morts per la Covid-19, el període més llarg, després de l'estiu passat, quan va passar més de dos mesos: el 18 d'agost de 2020 va morir una pacient, el darrer havia traspassat l'11 de juny. 
 
 
Aquesta defunció ha estat la número 173 per coronavirus a l'hospital el 2021. En aquest sisè mes de l'any s'ha confirmat la disminució de la mortalitat en el tram final del segon trimestre. I això que a l'abril va haver-hi 43, gairebé el doble que al març, però al maig van caure fins a nou

Menys pressió hospitalària
Els decessos no ha estat l'únic que s'ha reduït considerablement al juny, també la pressió hospitalària, ja que el Taulí, a dia 30 del mes, tenia 12 usuaris a planta i quatre a UCI/semicrítics. Unes xifres que no es veien des de finals de juliol de 2020, quan encara no hi havia la vacuna
 
 
Tot i així, i sent un índex de pacients baix, tenint en compte que va arribar a tenir més de 600 hospitalitzacions en el pic més alt de la pandèmia, les entrades a crítics o semicrítics van pujar en els últims dies, després que al llarg del mes hagués tingut un pacient. Així com a planta, que va arribar a situar-se per sota de la desena.