L'espai públic centra l'audiència dels primers 100 dies de govern

Els regidors d’ERC i la Crida exposen els punts forts del primer tram del mandat davant d’unes 300 persones | El passeig de la Plaça Major i els FGC han tingut gran part del protagonisme

Nació Sabadell
23 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 10:25h
Audiència pública dels primers 100 dies de mandat.
Audiència pública dels primers 100 dies de mandat. | Juanma Peláez
 
El govern ha volgut exposar públicament el balanç clàssic dels cent primers dies de mandat que habitualment es fa a través d’una roda de premsa i fer-lo extensiu als ciutadans que ho han volgut conèixer de primera mà. Els regidors d’ERC i la Crida han traslladat als veïns el contingut que ja van fer públic fa dues setmanes davant dels mitjans, aquest cop en el Centre Cívic de Sant Oleguer, on s’hi han concentrat unes 300 persones que un cop escoltada l’explicació han pogut preguntar directament als representants locals.
 
El format ha agradat, si tenim en compte que en moltes de les intervencions del públic han agraït al govern que s’hagi posat a disposició dels veïns per consultar els dubtes que els planteja la situació de la ciutat. I el passeig de la Plaça Major és un d’aquests punts on els dubtes es centren, sobretot tenint en compte que el resultat, a hores d’ara, no és l’esperat per gran part dels veïns.
 

L'audiència s'ha fet al Centre Cívic de Sant Oleguer. Foto: Juanma Peláez



El centre amb lupa
 
Amb la voluntat de donar-li la importància que ha de tenir com a eix central de la ciutat, s’està treballant per analitzar la quantitat de verd que cal posar-hi, sumada a altres elements, com ara la pèrgola de colors que s’ha de començar a projectar ben aviat. Pel que fa a la mobilitat, el govern posa sobre la taula el debat sobre el pas del bus, no només al passeig de la Plaça Major si no en tot l’Eix Central, però també la connexió del nou aparcament soterrat dels FGC amb el de la plaça Doctor Robert, fet que permetria eliminar la sortida del carrer del Sol.
 
I en audiències públiques, on els ciutadans poden preguntar, sempre acaben sortint rumors que poden ser rebatuts en un moment. En aquest cas el dubte era sobre el tram dels FGC a partir del centre i fins Ca n’Oriac, on un veí ha preguntat si  era cert que només hi hauria una via doble de doble sentit. El govern ha confirmat que no és cert, i que hi haurà dues vies, com és el cas de Terrassa, però ha destacat que si que hi ha hagut una reducció de tres ascensors i unes escales mecàniques al passeig de la Plaça Major.
 
Així mateix, s’ha recordat que se segueix pressionant a la Generalitat per al soterrament dels FGC a Gràcia - Can Feu, aprofitant els treballs d'ampliació d'aquesta infraestructura a la ciutat.
 

Els assistents han rebut un full informatiu. Foto: Juanma Peláez



La prova pilot del carrer Creueta
 

De la mateixa manera, s’ha presentat públicament el projecte per a fer una prova pilot per limitar la circulació a la zona del carrer Creueta, prova que si dóna resultats positius es farà extensiva altres zones de la ciutat. D’altra banda, s’ha posat sobre la taula recuperar el Pla Director de la Bicicleta, un “projecte ambiciós”, segons el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant.
 
D'altra banda, el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero, ha anunciat l'elaboració d'un pla d'usos de terrasses, una iniciativa que pretenen consensuar amb el Gremi d'Hostaleria per "fer una normativa clara no arbitrària i sobretot fer-la complir", ha subratllat.
 
Els regidors també han destacat els aspectes més socials pels quals s’està treballant, com ara la paralització de desnonaments a pisos de Vimusa, la feina feta per ampliar el nombre de beques menjador o perquè les empreses distribuïdores no tallin ni aigua ni llum a les famílies més vulnerables.
 

Els regidors han respost les preguntes del públic. Foto: Juanma Peláez