Podem porta al ple de juliol que s’insti l’Estat a crear una empresa pública d’energia

També perquè es trobin “fórmules” per formar part de l’empresa pública de l’Ajuntament de Barcelona

A.H.
04 de juliol del 2021
El ple ordinari del mes de juliol de Sabadell, que està previst se celebri dimarts 6 de juliol, comptarà amb una moció de Podem en la qual s’insta l'Estat a crear una empresa pública d’energia. Una proposta feta arran de l’increment del preu de la llumamb l’entrada en funcionament de la nova tarifa amb distribució horària.
 
El text també apunta al Govern, per tal que constitueixi un operador energètic, encara que ha remarcat la necessitat que s’implantin reformes en el sistema elèctric des de l’Estat. “Cal donar un pas endavant i apostar per una companyia pública que sigui capaç de compartir amb l’oligopoli elèctric”, ha indicat el portaveu de la formació, Antonio Ontiveros.
 
D’aquesta manera, hi hagi una rebaixa “de forma definitiva” el preu de la llum. A més, del compromís amb l’estalvi i la transició energètica. La moció també ha inclòs que es busquin “fórmules” per a la integració de Sabadell a Tersa-Barcelona Energia, igual que han fet nou municipis metropolitans com l’Hospitalet de Llobregat, Castellbisbal, Viladecans i Sant Just Desvern, entre d’altres.
 
El partit ha assenyalat que es demani a l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona per estudiar l’adhesió i ampliï l’àmbit competencial d’aquesta empresa pública.