​La Plataforma del Soterrament de FGC demana implicació municipal amb la reactivació del concurs

Troba "injustificable" aquest endarreriment de 15 mesos quan ja hi havia unes bases redactades

Imatge d'arxiu de la zona pendent d'urbanitzar
Imatge d'arxiu de la zona pendent d'urbanitzar | Albert Hernàndez
A.H.
01 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:19h
L’anunci de l’Ajuntament de Sabadell d’unes noves bases per a un concurs que urbanitzi la superfície del soterrament de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha tingut la reacció de la Plataforma Soterrament FGC ARA i ha demanat implicació del govern municipal en aquesta nova etapa, per tal de solucionar una reivindicació que s’havia quedat encallada.
 
En un comunicat, han emplaçat el consistori “a posar el màxim interès i realitzar amb la màxima celeritat tots els tràmits”, ja que es tracta d’un projecte “important” pels barris de Can Feu i Gràcia. Per això, ha carregat “la demora d’un any i mig” que ha fet endarrerir unes obres que, segons ha apuntat, seran una realitat que pot durar uns dos anys i mig, sempre i quan, ha puntualitzat, “no hi hagi cap altre entrebanc”.
 
Ha insistit en el temps perdut i que aquest endarreriment és “injustificable” per “adequar” unes bases “que ja estaven redactades”. A més, ha recordat que en l’anterior mandat es van aconseguir 1.250.000 d’euros dels fons europeus FEDER i ara, “dependrà exclusivament dels recursos municipals”.
 
En aquest sentit, la Plataforma del Soterrament ha llançat un missatge d’esperança i que el fet que el finançament surtin de les arques locals “no sigui una nova causa per demorar l’execució”, ja que l’espai s’ha convertit en “marginal”, ha finalitzat.

32275