Mig miler de persones reclamen el retorn del consultori del Poblenou i l'oncologia pediàtrica al Taulí

La manifestació per una millora en l'atenció primària desfila des de l'hospital fins a la plaça Sant Roc

La mobilització pels carrers de la ciutat
La mobilització pels carrers de la ciutat | Albert Hernàndez
30 de juny del 2021
Actualitzat a les 21:24h
Mig miler de persones, segons la Policia Municipal de Sabadell, ha protestat pels carrers de la ciutat per reclamar el retorn complet del consultori del Poblenou i de l'oncologia pediàtrica a l'Hospital Parc Taulí, en una manifestació emmarcada dins la campanya que s'ha desplegat al llarg de la jornada arreu del país: "Més que mai, sanitat pública; Sí o sí, assistència primària"

A Sabadell i a molts municipis catalans s'han convocat concentracions i mobilitzacions, és per això que les proclames de la comitiva han anat des de "la salut no es ven, es defensa" i "volem visites presencials" a "Argimon, Sabadell està en lluita!", entre d'altres, ja que cada població ha adaptat el missatge a les demandes locals, i en aquest cas, la "lluita" pel Poblenou i el servei de l'hospital.
 

La sortida de la manifestació des del Taulí Foto: Albert Hernàndez


La manifestació ha arrencat des del Taulí i ha desfilat per la Gran Via, carrer Villarrúbias fins a la plaça de les Dones del Tèxtil, on ha enfilat fins a la plaça Sant Roc, on s'ha llegit el manifest -a càrrec de la soprano María Hinojosa-, en el qual s'ha destacat “l’esforç enorme” del personal sanitari durant la pandèmia i ha apuntat cap a l'atenció primària la que “ha hagut d’assumir noves funcions amb menys recursos”.

És per això que s'ha lamentat que “continuï sense ser una prioritat” per als governs, ja que s’han obert altres dispositius com vacunòdroms o més dedicació “a altres línies de serveis, com el 061 i el SEM”. A més, l’esclat de la pandèmia ha suposat una afectació a l’accés a la sanitat per a la població gran i amb malalties cròniques.
 

El final de la mobilització a la plaça Sant Roc Foto: Albert Hernàndez


Missatge al nou Govern
La constitució d’un nou executiu català, tal com ha reclamat el text, ha de suposar una millora en l'àmbit de la salut i que es faci “amb caràcter urgent i prioritari”. En aquest sentit, s’ha exigit canviar i incrementar la reserva de 300 milions d'euros destinats a l’atenció primària en els propers tres anys, ja que en el pacte signat entre ERC i Junts hi ha previstos 5.000 milions a la sanitat.