La Pista Coberta d'atletisme deixarà de ser punt de vacunació massiva el 18 de juliol

Aquest mes de juny s'administren més de 100.000 dosis

Gent fent cua per vacunar-se
Gent fent cua per vacunar-se | Juanma Peláez
29 de juny del 2021
Actualitzat el 30 de juny a la 13:17h
Aquest dijous, 1 de juliol, farà un mes que la Pista Coberta d'atletisme va deixar de serl'Hospital Temporal Vallès Salut, per passar a ser un punt de vacunació massiva. La metamorfosi d'aquest equipament esportiu acabarà en breu, concretament el 18 de juliol cessarà la seva activitat. 

Així ho ha indicat el Departament de Salut, subratllant la "intensitat" de feina en aquest mes i mig i que l'acord al qual havien arribat amb l'Ajuntament de Sabadell era per "un període curt de temps". De fet, aquest pacte entre administracions s'ha ampliat, ja que inicialment acabava al juny.

Des de Salut ha fet una valoració "molt positiva" del funcionament del vacunòdrom i ha precisat que l'administració de vacunes fins al 18 de juliol seran els ciutadans que han de rebre la primera i segona dosi al mateix lloc. Tot i així, ha especificat que la campanya per immunitzar la població a la regió sanitària Metropolitana Nord es repartirà pels 21 punts que hi ha al territori, dos dels quals a la mateixa ciutat: als centres cívics Rogelio Soto, al barri de Campoamor, i el de Merinals. 

Al llarg d'aquest mes de juny s'han injectat més de 100.000 dosis, fins aquest dilluns 99.664. En l'última setmana completa del mes, entre els dies 21 i 28, se n'han administrat 33.300, la meitat que s'han registrat fins al dia 21: 66.300. Unes xifres que estan lleument per sota de les previsions inicials, que s'havien fixat en 42.000 punxades, quan estigués a ple rendiment.

El final del punt de vacunació massiva suposarà que l'espai torni al seu estat original, una pista d'atletisme. L'alcaldessa, Marta Farrés, en una entrevista a NacióSabadell va explicar que s'estava en converses amb la Generalitat perquè la factura fos repartida, igual que s'havia fet en d'altres ciutats on s'havien construït hospitals de campanya