«Em vaig preparar la selectivitat fent proves de les PAU des de l'any 2012»

La sabadellenca Laura Solà és una de les set estudiants que he tret la millor nota de la selectivitat 2021

Laura Solà, a casa seva a Sabadell
Laura Solà, a casa seva a Sabadell | ACN
29 de juny del 2021
Actualitzat a les 16:39h
Set estudiants de Catalunya dels gairebé 40.000 que durant quatre dies es van sotmetre als diferents exàmens de la selectivitat -el segon any que s'organitza en pandèmia- han tret la millor nota: un 9,9. Una d'aquestes és alumne de l'escola Mare de Déu de la Salut de la capital vallesana, Laura Solà (Sabadell, 2003).

Unes notes que ja va veure que anirien bé, quan "vaig començar a rebre missatges estant de viatge de fi de curs a Menorca", perquè podia consultar les avaluacions. Solà porta una mica més dels 15 minuts de fama i entre tanta atenció mediàtica i respondre missatges de WhatsApp, explica a NacióSabadell com ha viscut aquesta intensa jornada i el que farà a partir de setembre:

- S'esperava ser una de les set millors notes. 

- Sincerament, sabia que anava a treure bona nota, però no m'ho esperava, perquè veient les correccions ja em vaig fer una idea. Segons els meus càlculs, en base això, estimava que superar més d'un 8,5, però tan bona nota no m'ho m'hagués imaginat. Estic molt contenta!

- Què li ha faltat per arribar al 10? 
 
- Doncs, he tret un 10 a tot, excepte a llengua castellana que la nota ha estat un 9,5 i em puc imaginar el perquè no he completat amb tot 10... Sé que tenia una cosa malament, perquè vaig confondre entre “latente y latiente”, potser també alguna falta que hauré fet a l'examen i que m'ha penalitzat.

- Va preparar a consciència la selectivitat?
 
- Doncs, he fet un molt bon batxillerat, m'ha quedat un 10 de mitjana i volia que em sortís bé la selectivitat i me la vaig preparar amb antelació, vaig començar a estudiar tres setmanes abans. També vaig fer molt exàmens, sobretot per preparar-me les matèries específiques: matemàtiques i física. Diria que vaig fer tots les proves de les PAUdes de 2012. Realment, m'ho vaig preparar molt!

- I en aquestes proves també va aconseguir 10?
 
- M'ha servit, perquè necessito bona nota per al grau que vull fer, Ciència i Enginyeria de Dades a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i això em va servir d'aprenentatge, m'apuntava els errors per no cometre'ls novament i, mica en mica, anava millorant i obtenia una puntuació superior.

- Quan es va decidir que faria aquest grau?  
 
- Sabia que volia fer alguna cosa relacionada amb les matemàtiques, però el grau era molt teòric i no m'hi veia. Vaig anar a les jornades de portes obertes de moltes enginyeries, perquè al temari hi ha més pràctica i això ja m'agrada més, també vaig parlar amb alumnes i professors i em vaig decantar per aquest ensenyament. I això va ser poc abans de la selectivitat, unes dues setmanes abans d'escollir les assignatures a les quals m'examinaria.

- Més presència femenina a una carrera d'enginyeria... 
 
- ... Sí, és cert que és un grau amb molta presència de nois. De fet, ho vaig parlar amb un professor de la UPC, que em va dir que la majoria ho eren, però, d'altra banda, em va comentar que amb els pocs anys que porten, mica en mica, la cosa està canviant i van sumant-se més noies. De totes maneres, ho escullo perquè m'agrada, independentment sigui un ensenyament amb major o menor presència de noies o nois. M'és igual.

- I ara, de vacances o a seguir estudiant?

Sí, ara a descansar. Aniré unes setmanes a Anglaterra amb una família i després em quedaré per aquí i quedaré amb els amics. A gaudir de l’estiu, abans de començar la universitat, que la veritat ara mateix no en tinc ni idea quan és.