Acte de rebuda a Carme Forcadell a Sabadell

ERC entra una petició perquè l'Ajuntament de Sabadell li faci una recepció oficial en els propers dies

La sortida de la presó de Forcadell
La sortida de la presó de Forcadell | ACN
A.H.
28 de juny del 2021
Actualitzat a les 19:07h
La sortida de presó de l'expresidenta del ParlamentCarme Forcadell tindrà una rebuda a la seva ciutat, Sabadell. Serà aquest dimarts, a partir de les 19 hores, a la plaça Sant Roc, en un acte que ha organitzat la iniciativa de suport a Forcadell, muntada expressament pel seu empresonament. 

Un acte que es podria haver replicat fa un any, quan li van concedir el tercer grau i va poder tornar a la ciutat. De fet, es va idear una convocatòria de rebuda al mur de la llibertat, a tocar de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Can Feu-Gràcia, però la crescuda de casos Covid va cancel·lar l'acte per prevenció.

Un tercer grau que va durar uns mesos, ja que el Tribunal Suprem li va tombar i a finals del mateix anyva tornar a ingressar a Wad-Ras. Una decisió que va argumentar per ser "prematura" la concessió d'aquesta exempció tant a la sabadellenca, com a la resta de presos polítics.

L'expresidenta va abandonar el centre penitenciari de Wad-Ras, on era presa des de juny de l'any passat, per la revetlla de Sant Joan, després de rebre l'indult del govern espanyol. Ha estat més de tres anys entre reixes, inicialment a Alcalá Meco i des d'aquí la van traslladar a Puig de les Basses amb l'exconsellera Dolors Bassa. Després, va demanar que la duguessin a Mas d'Enric del Catllar, per estar a prop de la seva mare, i finalment, va ingressar al centre barceloní per motius "personals i familiars".

ERC demana una rebuda oficial a l'Ajuntament 
El portaveu d'ERC Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha presentat una instància per reclamar que Forcadell tingui una rebuda institucional a la sala de plens de l'Ajuntament de Sabadell "el més aviat possible".