Mor el propietari de la centenària botiga del centre de Sabadell «Petit 1916»

Ramon Petit i Llobet tenia 101 anys i el 2018 va rebre el reconeixement de la Generalitat

Ramon Petit, a la botiga del carrer Sant Quirze, amb un retrat del seu pare Josep.
Ramon Petit, a la botiga del carrer Sant Quirze, amb un retrat del seu pare Josep. | Albert Segura
A.H.
27 de juny del 2021
Actualitzat a les 20:20h
El propietari de la centenària botiga "Petit 1916", situada al carrer Sant Quirze de Sabadell, Ramon Petit i Llobet, ha mort aquest diumenge a l'edat de 101 anys, tal com ha informat la familia. Ell era la segona generació d'un negoci familiar que va començar el seu pare, Josep Petit, al mateix carrer Sant Quirze, però dos números més avall de l'establiment actual. 

Va néixer el 1920 i regentava aquest local cèntric dedicat a la venda de maletes i bosses de viatge, entre d'altres. Precisament, el 2016, coincidint amb la festivitat de Sant Josep, en record al seu pare, es va celebrar una festa pels 100 anys de la botiga. I el 2018 va rebre la distinció de la Generalitat als establiments centenaris, juntament amb la floristeria Carlota Segala. 

Ramon Petit, nascut el 28 de març de 1920, va lluitar a les batalles de l'Ebre i del Segre, amb el bàndol republicà, i va ser capturat per les forces nacionals i el van tancar al camp de concentració de Miranda d'Ebre, tal com va explicar a NacióSabadell, en el marc del centenari de "Petit 1916". Quan va aconseguir sortir, gràcies als tràmits fets pel seu pare, va ser reclutat per l'exèrcit de Franco i el van destinar al Marroc, primer, i a Ceuta i Melilla, després.  

En total, va estar set anys fora i durant aquest temps una vegada va tornar a Sabadell, per veure la seva mare perquè va emmalaltir. I va ser el 1945, quan era de nou la ciutat que va posar-se al capdavant del negoci familiar, que inicialment, el que havia endegat el seu pare, era una cistelleria on també es feien i s'arreglaven persianes

 
Amb el pas dels anys va anar renovant el producte que venia fins que a l'aparador hi va exposar tot allò que està relacionat amb el viatge, amb un ampli ventall de gènere i preus.