Alerta per risc d'incendis als boscos del Vallès Occidental

Aquesta setmana s'ha renovat el conveni entre l'ADF i el Consell Comarcal del Vallès Occidental

Dues unitats de l'ADF
Dues unitats de l'ADF | Albert Segura
A.H.
26 de juny del 2021
"El risc d'incendi a la nostra comarca és elevat". Així de taxatiu es va mostrar el president de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) del Vallès Occidental, Joan Trenchs, aquesta setmana en la renovació del conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental i va alertar de l'amenaça als boscos del Vallès Occidental

Trenchs va subratllar que fa més de dos mesos que "no ha plogut molt" i per això, hi ha aquest "risc elevat" i ha demanat "molta precaució". A més, va apuntar que les previsions és que l'estiu sigui "més calorós i més sec de l'habitual, amb la qual cosa pot ser que entrem en una campanya complicada". 

En la mateixa línia es va expressar el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, "estem especialment preocupats" per aquesta estació de l'any i va recordar que "en els darrers dies, va haver-hi un incendi al Parc Natural de Collserola". Va reclamar la màxima prudència a l'hora de fer ús dels espais naturals. 

L'entitat supramunicipal i la federació d'ADF de la comarca van renovar l'acord, per valor de 6.000 euros, per finançar i fer difusió de les actuacions de prevenció activa i passiva dels incendis forestals.