violència masclista

Farmàcies de Sant Quirze, punt d'ajuda «discreta» per alertar de possibles casos de violència masclista

S'adhereix al programa "Mascareta 19", la paraula clau que s'ha de pronunciar per activar el protocol

per A.H., Sabadell, Catalunya | 26 de juny de 2021 a les 16:00 |
Diverses farmàcies de Sant Quirze del Vallès han ampliat el seu ventall de serveis i han passat a ser punt d'ajuda "discreta" per alertar de possibles casos de violència masclista a les llars del municipi o d'altres localitats. 

Es tracta de l'adhesió al programa Mascareta 19, una iniciativa que pretén activar el protocol per aquest tipus de situacions, però sent el personal farmacèutic el que dona l'alerta. Un mecanisme que funciona pronunciant "Mascareta 19" en aquests establiments -aquells que tenen un cartell identificatiu a l'exterior-. Una manera de demanar ajuda "de forma discreta i segura", tal com ha explicat el consistori. 


Aquesta iniciativa va néixer a les Illes Canàries i s'ha anat estenent per l'Estat, amb el focus posat en les farmàcies, perquè durant l'estat d'alarma han estat el punt més proper on les víctimes han pogut demanar ajuda i, especialment, després del confinament de la població, que va obligar la ciutadania estar tancada mesos a casa. 

Precisament, el 2020 es van notificar menys denúncies per violència de gènere al Vallès Occidental, 1.989 als jutjats dels partits judicials de la comarca, 138 menys que l’any anterior, -una rebaixa del 6,5%-. En canvi, van produir-se més trucades a la línia 900 900 120 d’atenció a la violència masclista.


 

Participació