Un total de 19 contenidors cremats per Sant Joan a Sabadell

La Policia Municipal identifica 12 persones relacionades amb aquest fet

Imatge d'arxiu de la crema d'un contenidor
Imatge d'arxiu de la crema d'un contenidor | Nació Sabadell
25 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:02h
La revetlla de Sant Joan es va tancar amb un total de 19 contenidors calcinats per diferents punts de la ciutat, segons ha informat l'Ajuntament de Sabadell. Una xifra detectada entre la nit del dia 23 de juny, al voltant de les 22.30 hores, i la matinada del dia següent, dia 24, a prop de les sis de la matinada. 

La Policia Municipal de Sabadell va identificar 12 persones relacionades amb aquest fet, motiu pel qual s'ha obert una investigació. De les 19 unitats cremades, les flames d'una van afectar un vehicle estacionat a la vora. A més, es va incendiar, de forma intencionada, un altre turisme i també es van calcinar quatre papereres.   

Aquesta crema de mobiliari urbà s'ha de sumar a la quarantena d'actuacions que es van registrar la Nit de Sant Joan a Sabadell, que bàsicament van ser petits incendis i focs pel llançament de petards. 

L'any passat, en la primera revetlla en pandèmia, es van cremar un total de 24 contenidors i que les flames van afectar vehicles que hi havia estacionat a prop i a façanes d'edificis. El cos policial, a més, va detenir tres menors en ser enxampats quan atemptaven contra diverses unitats. 

Més policia a la nit al juny
Enguany, es va incrementar la vigilància policial per aquesta celebració i això cal afegir que, des del darrer cap de setmana de maig, hi ha un 60% més d'efectius policials al torn de nit. Una mesura presa després d'una pujada de la crema de contenidors, coincidint amb el final de l'estat d'alarma, el segon decretat pel govern espanyol per fer front a la Covid-19.