1 de 10
ciutadania

​Els barris del Centre i Sant Oleguer centren les actuacions en els 15 anys de la Síndica de Greuges de Sabadell

Supera les 18.000 atencions i el 88% de les actuacions s'han tancat

La Síndica de Sabadell, Eva Abellan | Albert Hernàndez
per A.H., Sabadell, Catalunya | 24 de juny de 2021 a les 13:00 |
La Sindicatura de Greuges de Sabadell ha arribat als 15 anys defensant els drets de la ciutadania davant l’administració local. En aquest temps, els barris del Centre i Sant Oleguer han estat les àrees de la ciutat on s’han localitzat més casos. Concretament, tres de cada deu han tingut lloc en aquests dos punts.
 

Pràcticament, el 30% han vingut del Districte 1, seguit del 5 -Can Feu, La Serra d’en Camaró, Merinals i Can Gambús- amb 13,5% i el 3 -La Plana del Pintor, Sant Julià, La Roureda i Can Deu- amb un 11,8%. Entre aquestes tres àrees han aplegat més de la meitat.
 

En aquesta dècada i mitja, la institució ha atès més de 18.200 persones, s’han obert 2.600 actuacions i se n’han tancat 2.300 -ell 88%-. De fet, la dinàmica ha anat a l’alça en la feina feta en aquest àmbit, passant d’una dotzena a una cinquantena a l’any. També han fet unes 800 recomanacions.
 
El 60% de les resolucions que han passat per les mans de la Sindicatura de Greuges s’han resolt a favor de la població, una xifra que s’ha incrementat fins al 70% en els dos últims anys.
 

El perfil no varia en aquests 15 anys


 
El perfil dels veïns que s’han dirigit a l’Oficina de la Síndica en aquests 15 anys s’ha conservat al llarg del temps. Així, al voltant d’un 44% de les peticions les han presentat homes i un 42% dones, mentre que un 14% entitats i associacions.

 
Actualment, i des de l’abril de 2018, la Síndica de Greuges de Sabadell és Eva Abellan. Ella va agafar el relleu a l’únic defensor que ha tingut la capital vallesana, Josep Escartín, que va posar en marxa aquesta figura municipal. La política d’Abellan es “garantir els drets de la ciutadania i d’assolir una ciutat més sostenible, pacífica i inclusiva” vinculant-ho amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per la Nacions Unides, així com la perspectiva de gènere. 

 

Participació