​Els barris del Centre i Sant Oleguer centren les actuacions en els 15 anys de la Síndica de Greuges de Sabadell

Supera les 18.000 atencions i el 88% de les actuacions s'han tancat

La Síndica de Sabadell, Eva Abellan
La Síndica de Sabadell, Eva Abellan | Albert Hernàndez
A.H.
24 de juny del 2021
La Sindicatura de Greuges de Sabadell ha arribat als 15 anys defensant els drets de la ciutadania davant l’administració local. En aquest temps, els barris del Centre i Sant Oleguer han estat les àrees de la ciutat on s’han localitzat més casos. Concretament, tres de cada deu han tingut lloc en aquests dos punts.
 
Pràcticament, el 30% han vingut del Districte 1, seguit del 5 -Can Feu, La Serra d’en Camaró, Merinals i Can Gambús- amb 13,5% i el 3 -La Plana del Pintor, Sant Julià, La Roureda i Can Deu- amb un 11,8%. Entre aquestes tres àrees han aplegat més de la meitat.
 
En aquesta dècada i mitja, la institució ha atès més de 18.200 persones, s’han obert 2.600 actuacions i se n’han tancat 2.300 -ell 88%-. De fet, la dinàmica ha anat a l’alça en la feina feta en aquest àmbit, passant d’una dotzena a una cinquantena a l’any. També han fet unes 800 recomanacions.
 
El 60% de les resolucions que han passat per les mans de la Sindicatura de Greuges s’han resolt a favor de la població, una xifra que s’ha incrementat fins al 70% en els dos últims anys.
 
El perfil no varia en aquests 15 anys
 
El perfil dels veïns que s’han dirigit a l’Oficina de la Síndica en aquests 15 anys s’ha conservat al llarg del temps. Així, al voltant d’un 44% de les peticions les han presentat homes i un 42% dones, mentre que un 14% entitats i associacions.

34178 
Actualment, i des de l’abril de 2018, la Síndica de Greuges de Sabadell és Eva Abellan. Ella va agafar el relleu a l’únic defensor que ha tingut la capital vallesana, Josep Escartín, que va posar en marxa aquesta figura municipal. La política d’Abellan es “garantir els drets de la ciutadania i d’assolir una ciutat més sostenible, pacífica i inclusiva” vinculant-ho amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per la Nacions Unides, així com la perspectiva de gènere. 

24147