Cau una banda criminal que distribuïa droga a la demarcació de Barcelona

La investigació neix en detectar una xarxa a Sabadell i Terrassa i es fan una vintena d'escorcolls, en els quals s'intervenen vehicles de gamma alta i un iot

Els dos vehicles de gamma alta
Els dos vehicles de gamma alta | CNP
A.H.
22 de juny del 2021
Actualitzat a les 17:23h
La policia espanyola ha desarticulat una banda criminal que es dedicava a distribuir drogues a la demarcació de Barcelona, especialment al Vallès Occidental -es considera era el centre d'operacions- i el Baix Llobregat. Han detingut 26 persones com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

La investigació va començar, a finals de 2019, quan van identificar una suposada xarxa de cocaïna a Sabadell i Terrassa. La "complexitat" de l'operatiu, tal com ho ha definit el cos, va obligar a dividir-lo en sis fases. En total, es van dur a terme 24 escorcolls a domicilis, locals i aparcaments de les dues capitals vallesanes, Barcelona, Rubí, Sant Quirze del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Martorell i Sant Feliu de Llobregat.  
  En aquestes accions policials es van intervenir 6,433 quilos d'haixix, 4,575 de cocaïna,  3,345 de marihuana, 890 d'efedrina i més de quatre quilos de substàncies de tall -s'utilitza per adulterar la droga-, 117 de ketamina i 25 grams de MDMA. 

A més, la policia espanyola va comissar 110.000 euros en metàl·lic, es van immobilitzar comptes bancaris i béns per valor de 200.000 euros, diverses armes blanques i simulades, un iot, dos vehicles d'alta gamma -un dels quals valorat en més de 140.000 euros- i uns altres dos que utilitzaven per distribuir el material, que amagaven en un doble fons.

Blanqueig de capitals
A més, els detinguts utilitzaven empreses pantalla i testaferros per blanquejar els diners obtinguts amb el tràfic de les drogues. La xarxa s'estructurava en forma d'entramat amb diversos grups interconnectats entre si i comptava amb connexions al Marroc, Romania i diversos països d'Amèrica del Sud.
 

El botí intervingut per la policia espanyola Foto: CNP


Dels 26 detinguts acusats d'un delicte contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal, un total de deu han ingressat en un centre penitenciari de forma preventiva.