Set revetlles i dues fogueres a Sabadell per la revetlla de Sant Joan

Torna la Flama del Canigó amb un recorregut per diverses parts de la ciutat

Imatge d'arxiu de la Flama del Canigó per Sabadell
Imatge d'arxiu de la Flama del Canigó per Sabadell | José Peláez
22 de juny del 2021
Actualitzat el 20 de juny del 2023 a les 16:43h
La celebració de la revetlla de Sant Joan tornarà a tenir una semblança a la d'abans de la pandèmia, però amb algunes limitacions. A Sabadell s'organitzaran set revetlles per diversos punts de la ciutat i dues fogueres, una a la plaça de la Creu Alta i l'altra, al barri del Torrent del Capellà, on cremaran una falla

Encara que des de fa uns dies el Procicat ha permès la celebració de revetlles i festes majors, l'Ajuntament de Sabadell ha decidit precintar les àrees de picnic i barbacoesde Sant Julià, així com les que es troben a Can Jonqueres i del Molí de l'Amat. Una prohibició que va des d'aquest dimecres a les 14 hores i fins a les nou del matí de divendres. 

De fet, es tracta d'una mesura que ja es va aplicar l'any passat, en el marc d'una celebració d'una revetlla amb restriccions per minimitzar riscos de contagis, i coincidint amb el final de l'aplicació del primer estat d'alarma, declarat pel govern espanyol per fer front a la Covid-19 el mes de març.

També hi haurà un increment de la vigilància policial, duplicant-se el nombre de patrulles que recorreran els carrers del municipi durant aquestes hores, a més, també es preveuen fer més controls d'alcoholèmia. Igual que dels Bombers que passaran a ser de quatre a vuit al parc de Sabadell. A tot plegat, cal afegir la tasca de Mossos d'Esquadra i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), així com la col·laboració de Protecció Civil.

La Flama del Canigó
Igual que tornen les celebracions al carrer i les fogueres, també ho farà una altra de les activitats populars per la revetlla de Sant Joan: la Flama del Canigó. Encara que l'any passat es va organitzar, no va ser així a la capital vallesana i en el seu lloc es va dur a terme una taula rodona. 

Enguany, la rebuda, organitzada de forma conjunta per Òmnium Cultural Sabadell i l'AV Creu Alta, en el marc dels 250 anys del barri, es farà, a partir de les 18 hores, de L'Estruch, amb aforament limitat. Posteriorment, a les 19 hores, farà un recorregut per la ronda de Pau Vila, les places del Doctor Robert i la Creu Alta i L'Estruch. I serà cap a les 21 hores quan s'encendrà la foguera de la plaça de la Creu Alta.