La connexió en bicicleta entre Sabadell i Sant Quirze arribarà a finals d'any

Comencen les obres per enllaçar les dues trames urbanes amb un cost de més de mig milió d'euros

Les obres a la Rambla Ibèria que enllacen amb la plaça del Mil·lenari
Les obres a la Rambla Ibèria que enllacen amb la plaça del Mil·lenari | Albert Hernàndez
18 de juny del 2021
Actualitzat a les 18:29h
La connexió en bicicleta entre Sabadell i Sant Quirze arribarà cap a finals d'any, després que aquesta setmana hagin engegat les obres per construir i adaptar un carril al nucli urbà de Sant Quirze perquè enllaci amb al capital vallesana, a la plaça del Mil·lenari. En un tram d'1,3 quilòmetres que discorre pràcticament en paral·lel a la C-1413a. 

És un enllaç tant per a bicicletes com per a vianants, per això, els treballs han diferenciat zones segregades, també per al pas de turismes senyalitzat amb pintura i separadors de cautxú. Tot i així, també hi ha previst que hi hagi àrees en les quals les persones a peu i sobre les dues rodes pedalades que s'hauran de compartir. Fins i tot, s'ha creat una passera per creuar per sobre de les vies del tren. 

Aquestes obres s'han licitat en dues parts. Per una banda, aquesta passera, que té un cost de 99.022,72 euros, i, per l'altra, l'itinerari amb bicicleta o a peu  amb un preu de 552.395,25 euros. Un pressupost que compta amb el finançament dels Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER).

Amb aquesta connexió es busca incentivar l'ús de les bicicleta per moure's tant des de Sant Quirze a Sabadell com a la inversa i aprofitar els carrils ja existents en ambdues poblacions, a més també convidarà al passeig entre la ciutadania, ja que s'enjardiarà tota aquesta àrea que unirà la trama urbana d'ambdós. 

Un unió gairebé tres anys després
L'acoblament entre les dues poblacions va néixer a finals de 2018, quan l'Ajuntament de Sant Quirze va donar-hi llum verda, i perquè es treballés en comú amb el consistori sabadellenc. A més, també es pactava que s'aniria a demanar aquests fons europeus per finançar l'obra. L'any passat, els treballs van encetar el tram final amb l'aprovació dels projectes executius.