coronavirus

Tres projectes d’investigació del Taulí sobre la Covid reben un milió d’euros de La Marató de TV3

S'escullen entre més de 200 propostes fetes

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 18 de juny de 2021 a les 10:06 |
Un pacient atès al Taulí | Hospital Parc Taulí
Tres projectes d’investigació de l’Hospital Parc Taulí sobre la Covid-19 rebrà un milió d’euros de La Marató de Tv3, que enguany va dedicar la seva edició aquesta malaltia i va recollir gairebé 14 milions d’euros, després que el passat divendres s’actualitzés el marcador de la iniciativa de la televisió pública catalana.
 

Aquests recursos es destinaran per continuar amb el projecte d’identificació i validació de biomarcadors inicials en la fase aguda de la Covid-19 predictors d’evolució (IVETTE), el qual es finançarà amb 383.038,15 euros. L’altra investigació, amb 375.127,24, és l’impacte i seqüeles derivades de l’impuls respiratori elevat en els malalts crítics Covid-19 que requereixen ventilació mecànica: caracterització mecanística i genòmica mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial.
 

Per últim, el tercer projecte, dotat amb 296.972,50, treballa amb la disfunció endotelial del múscul esquelètic i debilitat adquirida a la unitat de cures intensives (DAUCI) en pacient amb coronavirus; entenent el camí a la gestió i rehabilitació personalitzada a l’UCI.
 
Un total de 229 propostes s’han presentat per obtenir finançament per a les seves investigacions. Se n’han seleccionat 36, segons les avaluacions fetes per 95 científics d’àmbit internacional especialistes en aquesta matèria.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació