nou govern

Traspàs de poder de Juli Fernàndez a Toni Morral com a delegat del Govern

L'exalcalde de Cerdanyola garanteix apropar la feina de l'executiu català als municipis

per NacióSabadell, Sabadell, Catalunya | 17 de juny de 2021 a les 21:10 |
Els dos exalcaldes donant-se el relleu | Generalitat de Catalunya
El delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, i exalcalde de Cerdanyola, ja pot exercir com a tal, després que aquest dijous s'hagi celebrat el protocol·lari traspàs de poder, que ha tingut lloc a la seu de la Delegació, a Barcelona. L'exalcalde de Sabadell Juli Fernàndez, que ara és diputat d'ERC al Parlament, ha donat el relleu a Morral

D'aquesta manera, el càrrec seguirà estant en mans d'un vallesà. Morral ha dit que la seva prioritat en aquesta nova responsabilitat és "acostar la gestió" de l'executiu català al territori per "servir" la ciutadania, a més de "captar les inquietuds i necessitats" dels municipis.


També ha garantit que la seva filosofia serà buscar "la màxima eficiència", amb la finalitat d'evitar "que se solapin gestions" entre les diferents administracions, "respectant sempre la sobirania municipal".

L'exbatlle cerdanyolenc ha acumulat una gran experiència en l'àmbit polític, a més de ser alcalde del municipi vallesà (amb Iniciativa per Catalunya (ICV)), també va exercir al Consell Comarcal del Vallès Occidental, així com a la Diputació de Barcelona entre 1995 i 2003, i entre el 1999 i el 2003 va ser president de l'Àrea de Medi Ambient de la mateixa institució, i des de 2017 i fins a l'actualitat va ser diputat a l'hemicicle català, entre d'altres tasques.Morral va ser objecte d'una moció de censura el 2009, poc després de superar l'equador del segon mandat, que va prosperar i va donar lloc a la investidura de la socialista Carme Carmona, gràcies al suport de Convergència i Unió (CiU). 

 

Participació