Sabadell debat i consciencia sobre el gènere amb la primera edició de l’Escola de Gènere

Se celebrarà del 28 de juny al 2 de juliol

Marxa de torxes feminista del passat mes de març
Marxa de torxes feminista del passat mes de març | Juanma Peláez
NacióSabadell
17 de juny del 2021
L’Ajuntament de Sabadell ha engegat la primera edició de l’Escola de Gènere, una iniciativa que pretén debatre, conscienciar i formar al voltant d’aquest concepte. Un esdeveniment adreçat a la ciutadania i professionals que consistirà en xerrades, accions culturals i tallers que es desenvoluparan tant en línia com de forma presencial -amb inscripció prèvia-.  
 
Per això, s’ha dissenyat una agenda d’activitats que aniran des del 28 de juny fins al 2 de juliol. El tret de sortida serà virtual, amb el taller “Feminismes per a principiants”, a càrrec de la cooperativa Esberla. Serà una sessió doble, ja que el dia 30, i també a les 18.30 hores, es tornarà a organitzar.
 
El dia 29, a les 20 hores, al pati del Casal Pere Quart, hi ha programat el monòleg de la còmica Patrícia Sornosa, amb la sàtira “Desaparezca aquí”. L’1 de juliol, al mateix Casal Pere Quart, però a les 18.30 hores, l’advocada Magda Oranich durà a terme la xerrada “Feminismes, ara i sempre!”.
 
Per últim, aquesta primera edició clourà el 2 de juliol amb una altra ponència, la de la sociòloga Carmen Ruiz Repullo que durà per títol “Violències masclistes en l’adolescència”. Serà en línia i està adreçada a professionals que treballen amb persones joves o tinguin relació amb adolescents.
 
La voluntat municipal és que aquest primer certamen, tot i tenir “un caire generalista”, sigui l’inici “d’una sèrie d’edicions que s’aniran celebrant de forma anual”. Enguany, tal com s’ha subratllat, té una línia d’accions en l’àmbit pedagògic, formatiu i de sensibilització per promoure i generar coneixement entre la població i les entitats i encaminar la societat perquè sigui més igualitària.