El centenari de l’edifici modernista de Caixa Sabadell marca la programació de la nova temporada de la Fundació

Redacció
22 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 10:52h
Saló modernista de l'antiga Caixa Sabadell
Saló modernista de l'antiga Caixa Sabadell | FACS

Saló modernista de l'antiga Caixa Sabadell. Foto: FACS


El centenari de l’edifici modernista de Caixa Sabadell del carrer Gràcia marca la programació d’activitats que la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 ha previst per aquesta temporada. La recuperació de la Festa de la Tardor a l’Espai Natura, que es celebrarà aquest diumenge, és l’altra joia de la temporada.

 
El 5 de febrer de 1916 la Caixa d’Estalvis de Sabadell va obrir les portes al públic de l’edifici que havia projectat per acollir les oficines de l’entitat d’estalvi i la biblioteca de la seva obra social. Aquest serà el tret de sortida dels actes commemoratius d’aquesta efemèrides que s’allargarà durant tot l’any.
 
La programació de la fundació ha organitzat diverses exposicions, com la que ja hi ha en cartell a l’Espai Cultura sobre l’univers Tintín (L’aventura d’aquell jove reporter belga al Tibet), i que estarà disponible fins el 10 de gener. De cara al 2016, es preveu la mostra Menús de Guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència (del 22 de gener al 20 de març), i El so de la llum (del 7 d’abril al 24 de juliol).
 
La fundació també ha preparat els tallers de robòtica educativa Mini Innova, adreçats a alumnes de primària i secundària per a desenvolupament una sèrie de competències i coneixements mitjançant l’ús, descoberta i aprenentatge de qüestions bàsiques de robòtica i programació. Durant aquest curs escolar també es mantindran els tallers d’economia, El joc de l’emprenedor i Tots fem l’economia i les visites i tallers als edificis modernistes de la Fundació, amb l’opció de realitzar-la en anglès.
 
Es mantenen les propostes dels Dissabtes d’espectacle, amb una triple programació: Volta de roda (17 d’octubre), Somnis de sorra (23 de gener), i The Flamingos (28 de maig). Pel que fa als Dissabtes de cinema, es projectarà L’hivern i la primavera al regne d’Escampeta (26 de setembre), Un gat a París (22 de novembre), La petita Anna i el tiet Llargarut (20 de febrer) i El secret del llibre de Kells (19 de març).